Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sinn (Ifo) - Υπερασπίζεται το υψηλό πλεόνασμα της Γερμανίας - Οι επικριτές της να προσέχουν τι εύχονται…

tags :
Sinn (Ifo) - Υπερασπίζεται το υψηλό πλεόνασμα της Γερμανίας - Οι επικριτές της να προσέχουν τι εύχονται…
«Δεν μπορείς να έχεις και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο», όπως δηλώνει κυνικά ο Sinn
Θέση για τις επικρίσεις που δέχεται η Γερμανία για το μεγάλο πλεόνασμα τρεχουσών συναλλαγών, πήρε ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Ifo, Hans-Werner Sinn.
Μιλώντας στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι οι επικριτές της Γερμανίας θα πρέπει να προσέξουν τι εύχονται…
«Όσοι απαιτούν η Γερμανία να μειώσει το πλεόνασμα τρεχουσών συναλλαγών της πρέπει να αποδεχτούν ότι αυτό θα σημάνει λιγότερες εξαγωγές δημοσίων κεφαλαίων προς άλλες χώρες, λιγότερα πακέτα διάσωσης, λιγότερες ενέργειες από την πλευρά της ΕΚΤ κτλ.» εξηγεί ο οικονομολόγος.
«Δεν μπορείς να έχεις και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο», όπως δηλώνει κυνικά ο Sinn.
Και σημειώνει:
«Δεν μπορείς να υποστηρίζει ότι η Γερμανία πρέπει να μειώσει το πλεόνασμα τρεχουσών συναλλαγών, αλλά να εξάγει περισσότερα κεφάλαια σε άλλες χώρες για να τις σώσει. Είναι αδύνατο».
Υπενθυμίζεται ότι η Γερμανία δέχεται έντονες πιέσεις τόσο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο και από το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, προκειμένου να μειώσει το πλεόνασμα τρεχουσών συναλλαγών, καθώς η αύξηση των εξαγωγών της λειτουργεί σε βάρος της ανάπτυξης στις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης