Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zelensky (Ουκρανός Πρόεδρος): Οι ουκρανικές δυνάμεις δεν έχουν την πολυτέλεια να χάσουν την πόλη του Kharkiv

Zelensky (Ουκρανός Πρόεδρος): Οι ουκρανικές δυνάμεις δεν έχουν την πολυτέλεια να χάσουν την πόλη του Kharkiv
H Ρωσία δεν θα μπορέσει να καταλάβει την πόλη του Kharkiv εάν οι ουκρανικές δυνάμεις λάβουν δύο συστήματα αεράμυνας Patriot τονίζει ο Zelensky
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Zelensky τόνισε σε συνέντευξή του στο ABC News στις 16 Μαΐου ότι η κατάσταση στην κατεύθυνση του Kharkiv είναι πολύ σοβαρή και ότι οι ουκρανικές δυνάμεις δεν έχουν την πολυτέλεια να χάσουν την πόλη του Kharkiv.
Ο Zelenskyυποστήριξε ότι η Ρωσία δεν θα μπορέσει να καταλάβει την πόλη του Kharkiv εάν οι ουκρανικές δυνάμεις λάβουν δύο συστήματα αεράμυνας Patriot για να αναπτυχθούν στην περιοχή.
Τα ρωσικά αεροσκάφη σταθερής πτέρυγας στοχεύουν όλο και περισσότερο την πόλη του Kharkiv και τα περίχωρά της με βόμβες ολίσθησης και διάφορες επιθέσεις πυραύλων τις τελευταίες εβδομάδες για να υποβαθμίσουν την ουκρανική άμυνα και να παρακινήσουν τους κατοίκους να εγκαταλείψουν την πόλη.
Η επαρκής κάλυψη αεράμυνας στην περιοχή της πόλης του Kharkiv θα επέτρεπε στις ουκρανικές δυνάμεις να περιορίσουν τις ρωσικές αεροπορικές επιχειρήσεις, αλλά μόνο εάν οι δυτικές χώρες επιτρέψουν στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει τα συστήματα για την αναχαίτιση ρωσικών αεροσκαφών στον ρωσικό εναέριο χώρο, καθώς τα ρωσικά αεροσκάφη μπορούν να χτυπήσουν την πόλη του Kharkiv χωρίς να φύγουν ποτέ από τον ρωσικό εναέριο χώρο.
Η Ρωσία αξιοποιεί τον ρωσικό εναέριο χώρο ως καταφύγιο για να χτυπήσει την Περιφέρεια του Kharkiv λόγω των απαγορεύσεων στη χρήση συστημάτων που παρέχονται από τη Δύση για να χτυπήσει στόχους εντός της Ρωσίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης