Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΤΑΡ – Οι ιδιοκτήτες εκτάσεων γης θα αποζημιωθούν με δίκαιο τρόπο

ΤΑΡ – Οι ιδιοκτήτες εκτάσεων γης θα αποζημιωθούν με δίκαιο τρόπο
Σχετική ανακοίνωση της κοινοπραξίας
Την πρωτοβουλία του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής να ξεκινήσει άμεσα διάλογο με τις τοπικές αρχές προκειμένου να εξασφαλιστεί η επιτυχής κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου, «χαιρετίζει» η κοινοπραξία ΤΑΡ.
Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή της, η Κοινοπραξία επισημαίνει πως «έχει αναλάβει τη δέσμευση να τηρήσει τις υψηλότερες διεθνώς τεχνικές, περιβαλλοντικές και κοινωνικές προδιαγραφές, οι οποίες θα μας καθοδηγήσουν για τα επόμενα χρόνια μέχρι το έργο να τεθεί σε λειτουργία στα τέλη του 2019».
Παράλληλα, ο διευθύνων σύμβουλος, Kjetil Tungland, υποστήριξε πως «έχουμε δεσμευτεί στη διαφάνεια και το διάλογο προκειμένου να διασφαλιστεί ότι αυτά τα οφέλη φέρνουν τον τοπικό πληθυσμό κοντά στον αγωγό. Πρόκειται για μια μεγάλη ευθύνη και όλοι έχουμε σημαντικό ρόλο, ώστε να εξασφαλιστεί ότι ο τοπικός πληθυσμός λαμβάνει ακριβείς, τεκμηριωμένες και επιστημονικές πληροφορίες σχετικά με το έργο».
Επίσης, ο επικεφαλής του ΤΑΡ για την Ελλάδα, , Rikard Scoufias, διαμήνυσε πως τα σχέδια της Κοινοπραξίας διασφαλίζουν ότι οι ιδιοκτήτες γης θα λάβουν πλήρη και δίκαιη αποζημίωση, ότι εφαρμόζονται τα υψηλότερα τεχνικά πρότυπα ασφαλείας και ότι οι απαντήσεις θα είναι προσβάσιμες σε όλους όσοι έχουν ερωτήσεις ή προβληματισμούς. Τόνισε, τέλος, ότι η συνεργασία μας με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ) και το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΓΕΩΤΕΕ) θα αποτελέσει ένα επιπλέον θετικό βήμα σε αυτή την προσπάθεια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης