Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καζακστάν – Αλλάζει όνομα για να μπει στον χάρτη των πλουσίων

Καζακστάν – Αλλάζει όνομα για να μπει στον χάρτη των πλουσίων
Το σχέδιο του προέδρου Nursultan Nazarbaev


Να αλλάξει το όνομα του Καζακστάν, αφαιρώντας την κατάληξη –σταν, μελετά ο πρόεδρος της χώρας, Nursultan Nazarbaev προκειμένου να ενισχύσει το προφίλ και την εικόνα της χώρας του, μια και τα κράτη με την ίδια κατάληξη είναι τα περισσότερα βυθισμένα στην φτώχεια.
Με τον τρόπο αυτό  ο Nazarbaev εκτιμά ότι μπορεί να ξεχωρίσει την αλματωδώς αναπτυσσόμενη και πλούσια σε πετρέλαιο χώρα του από την υπόλοιπη κεντρική Ασία.
Το Καζακστάν είναι η ένατη σε έκταση μεγαλύτερη χώρα του κόσμου, αλλά με πληθυσμό μόλις 17 εκατομμύρια κατοίκους.
Είναι η μεγαλύτερη οικονομία στη μετασοβιετική περιφέρεια, η οποία περιλαμβάνει επίσης το Κιργιστάν, το Τατζικιστάν, το Τουρκμενιστάν και το Ουζμπεκιστάν.
Σε δηλώσεις του ο Nazarbaev υποστήριξε πως ένα νέο όνομα όπως «Καζάκ Ελί», το οποίο σημαίνει «η Γη των Καζάκων», θα προσελκύει περισσότερο την προσοχή ενός ξένου που μελετά το χάρτη της περιοχής.
«Στο όνομα της χώρας μας υπάρχει αυτή η κατάληξη -σταν, την οποία έχουν και άλλα έθνη της Κεντρικής Ασίας. Όμως, για παράδειγμα, ξένοι δείχνουν ενδιαφέρον για τη Μογγολία, ο πληθυσμός της οποίας είναι μόλις δύο εκατομμύρια άνθρωποι, αλλά το όνομά της δεν φέρει την κατάληξη -σταν» φέρεται ότι δήλωσε ο Nazarbaev
«Πιθανόν να πρέπει να εξετάσουμε εν καιρώ το ενδεχόμενο να υιοθετήσουμε το Καζάκ Ελί ως όνομα της χώρας μας, όμως πριν απ' αυτό πρέπει οπωσδήποτε να το συζητήσουμε με το λαό» τόνισε ο 73χρονος Nazarbaev.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης