Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παρέμβαση Schaeuble (Γερμανός ΥΠΟΙΚ) και Dijsselbloem (Eurogroup) - Μήνυμα στην ΕΚΤ να μην μειώσει τα επιτόκια

tags :
Παρέμβαση Schaeuble (Γερμανός ΥΠΟΙΚ) και Dijsselbloem (Eurogroup) - Μήνυμα στην ΕΚΤ να μην μειώσει τα επιτόκια
Την επόμενη εβδομάδα οι αποφάσεις της ΕΚΤ
(upd)Στη γραμμή του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας , Wolfang Schaeuble κινείται και ο επικεφαλής του Eurogroup, J. Dijsselbloem, αναφορικά με την επικείμενη λήψη μέτρων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).
Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, δήλωσε σήμερα ότι η ανάπτυξη στην Ευρώπη δεν πρέπει να βασιστεί στη φθηνή πίστωση.
Με αυτό τον τρόπο στέλνει μήνυμα στην ΕΚΤ να μην προχωρήσει στη μείωση επιτοκίων και την ανακοίνωση ενός νέου γύρου φθηνής ρευστότητας μέσω των LTRO’s.
Ανάλογη θέση έχει εκφράσει και ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Wolfang Schaeuble, ο οποίος επανέλαβε σήμερα ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από τη νομισματική πολιτική. Παράλληλα, αρνήθηκε ότι το ευρώ είναι πολύ ισχυρό. 
O πρόεδρος του Eurogroup, επανέλαβε την ανάγκη ενίσχυσης της ανάπτυξης και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στον απόηχο των εκλογικών αποτελεσμάτων.
Σημειώνεται ότι η ΕΚΤ αναμένεται να ανακοινώσει «πακέτο μέτρων» τον Ιούνιο, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις αποπληθωριστικές πιέσεις, το οποίο εκτιμάται ότι θα περιλαμβάνει μείωση βασικού επιτοκίου, αρνητικό επιτόκιο καταθέσεων και LTRO’s.

Πρώτη ενημέρωση: 11:43, Τρίτη 27 Μαίου 2014

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης