Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνεχίζεται το θρίλερ για το νέο Επίτροπο Οικονομικών – «Όχι» του Juncker στην υποψηφιότητα Dijsselbloem

Συνεχίζεται το θρίλερ για το νέο Επίτροπο Οικονομικών – «Όχι» του Juncker στην υποψηφιότητα Dijsselbloem
«Αμφιβάλλω εάν ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών και πρόεδρος του Eurogroup θα είναι ο νέος Επίτροπος»
Εναντίον της τοποθέτησης του Jeroen Dijsselbloem στη θέση του Επίτροπου Οικονομικών τάσσεται ο υποψήφιος πρόεδρος της Κομισιόν, Jean Claude Juncker.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει η Wall Street Journal, πηγές από το περιβάλλον του J.C. Juncker επισημαίνουν πως ο υποψήφιος πρόεδρος της Κομισιόν αντιτάσσεται στην παραχώρηση του οικονομικού χαρτοφυλακίου στον νυν πρόεδρο του Eurogroup.
Άλλωστε, κατά την πρόσφατη ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο J.C. Juncker είχε υποστηρίξει πως ο νέος Επίτροπος Οικονομικών θα έλκει την πολιτική του καταγωγή από το Σοσιαλιστικό Κόμμα. Παράλληλα, ο J.C. Juncker δεν μπορεί να ξεχάσει και τις αναφορές τις ολλανδικής τηλεόρασης, οι οποίες τον περιέγραφαν ως «μανιακά αλκοολικό».
«Αμφιβάλλω εάν ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών και πρόεδρος του Eurogroup θα είναι ο νέος Επίτροπος» αναφέρει στενός συνεργάτης του J.C. Juncker.
Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, ο επικρατέστερος για το χαρτοφυλάκιο των οικονομικών είναι ο Γάλλος Pierre Moscovici, ο οποίος διατηρεί άριστες σχέσεις με τον J.C. Juncker. Αγκάθι στη συγκεκριμένη υποψηφιότητα αποτελεί η Γερμανία, η οποία δεν επιθυμεί έναν υπέρμαχο των αλλαγών των δημοσιονομικών κανόνων της Ε.Ε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης