Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΕΕ: Προειδοποιεί την Google, σε περίπτωση που δεν συμμορφωθεί με τις αντι-μονοπωλιακές συστάσεις

ΕΕ: Προειδοποιεί την Google, σε περίπτωση που δεν συμμορφωθεί με τις αντι-μονοπωλιακές συστάσεις
Η Google στο στόχαστρο της ΕΕ - Φόβοι των στελεχών της ότι θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι και τα πρόστιμα
Στο στόχαστρο του νέου Ευρωπαίου Επίτροπου για την Ψηφιακή Οικονομία και Κοινωνία,  Günther Oettinger, έχει τεθεί ο διαδικτυακός κολοσσός Google, ο οποίος έλαβε την προειδοποίηση από το νέο Γερμανό Επίτροπο για ενδεχόμενη αυστηρότερη στάση των Βρυξελλών εναντίον της, εάν δεν προβεί στις απαιτούμενες αλλαγές της πολιτικής της.
Δήλωσε, επίσης, ότι η δύναμη της Google ενδέχεται να καμφθεί στο προσεχές μέλλον και υπογράμμισε ότι θα ασκήσει πιέσεις ώστε να διασφαλιστεί και νομικά, τόσο η ουδετερότητα, όσο και η αντικειμενικότητα της.
Οι δηλώσεις του, έρχονται ως απήχηση των ανταγωνιστών της Google, οι οποίοι την κατηγορούν για προώθηση των υπηρεσιών της, για παράδειγμα στο τομέα της καταναλωτικής αγοράς, μέσω της ιδιαιτέρως δημοφιλούς μηχανής αναζήτησής της.
Ο Επίτροπος απαίτησε ουσιαστικά από την εταιρεία μια «πιο ουδέτερη παρουσίαση των αποτελεσμάτων της», καθώς η ΕΕ έχει ασκήσει δριμεία κριτική στην πρακτική της Google να χρησιμοποιεί ευαίσθητες προσωπικές πληροφορίες και υποκειμενικές πρακτικές στη διαδικασία της αναζήτησης.
Το γεγονός ότι ο G. Oettinger έκανε αναφορά στην Google λίγες μόλις ώρες μετά την επίσημη ανάθεση των καθηκόντων του, θορύβησε την εταιρεία, της οποίας οι σχέσεις με την ΕΕ χαρακτηρίζονται, τουλάχιστον ψυχρές, , λόγω των συνεχών αντι-μονοπωλιακών ερευνών, που υφίσταται από τις αρμόδιες ευρωπαϊκές αρχές.
Οι Βρυξέλλες δεν αποδέχτηκαν τελικά μια συμφωνία με την Google για τον ισχυρισμό ότι χειραγωγεί τα αποτελέσματα της προς ίδιον όφελος, κάτι που ίσως σημάνει μια εκ νέου πίεση προς την εταιρεία.
Εκκρεμεί, λοιπόν, η υπόθεση σχετικά με την αντι-μονοπωλιακή πολιτική που ασκεί η Google σε επίπεδο ανταγωνισμού, με τον απερχόμενο Επίτροπο Ανταγωνισμού, Joaquín Almunia, να δηλώνει ότι η υπόθεση θα διευθετηθεί μετά την αποχώρησή του, και όχι πριν τα τέλη Οκτωβρίου.
Η υπόθεση περνάει, τώρα, στα χέρια της νέας Επιτρόπου Ανταγωνισμού, M. Vestager, η οποία δεν έχει προβεί ακόμα σε κάποια σχετική ανακοίνωση, ωστόσο, η εταιρεία φοβάται πως, ο J. C. Juncker, θα προωθήσει μια πιο επιθετική προσέγγιση, με επίσημες καταγγελίες, εκ νέου έρευνες και μεγάλα πρόστιμα.
Εκπρόσωποι των Επιτρόπων τόνισαν, πάντως, ότι θα υπάρξει στενή συνεργασία μεταξύ Oettinger και Vestager, για την περίπτωση της Google.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης