Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καζακστάν: Κινεί διαδικασίες για την έκδοση ομολόγων

Καζακστάν: Κινεί διαδικασίες για την έκδοση ομολόγων
Αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες, πρόκειται για την πρώτη διεθνή προσφορά ομολόγων εδώ και χρόνια

Σε προσλήψεις τραπεζών για την διοργάνωση έκθεσης για το επενδυτικό κοινό, έχει απευθυνθεί η κυβέρνηση του Καζακστάν.
Φαίνεται ότι για πρώτη φορά μετά από χρόνια, η χώρα της Ασίας θα προβεί σε έκδοση ομολόγων προς διεθνή προσφορά, με στόχο κυρίως τους επενδυτές από τις αναδυόμενες αγορές, οι οποίοι αναζητούν διακαώς ευκαιρίες σε λιγότερο αναπτυγμένες χώρες.
Συγκεκριμένα, το Καζακστάν έχει απευθυνθεί στις Citi, HSBC και JPMorgan, οι οποίοι θα στείλουν στελέχη τους σε Λονδίνο και ΗΠΑ, για να συναντηθούν με επενδυτές ομολόγων.
Το Καζακστάν είναι η τελευταία χώρα σε μία σειρά από χώρες, που εκμεταλλευόμενες τη ζήτηση προέβησαν σε αντίστοιχη κίνηση - συμπεριλαμβανομένων του Ελ Σαλβαδόρ, της Ρουάντα, της Ονδούρας, της Μογγολίας, της Ζάμπιας, της Αγκόλας και της Ιορδανίας.
Η αντιπροσωπεία του Καζακστάν θα καθοδηγείται από τον Καζάκο υπουργό Οικονομικών, Bakyt Sultanov, αλλά και τον διοικητή της κεντρικής τράπεζας, Kairat Kelimbov, ο οποίος θα κάνει μόνο μια εμφάνιση στο Λονδίνο στις 29 Σεπτεμβρίου.
 Η χώρα έχει βαθμολογηθεί με σύσταση Ba2 από την Moody’s και με σύσταση BBB + από τους οίκους Standard & Poor 's και Fitch.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης