Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ψήφο εμπιστοσύνης του J. Dijsselbloem στην Ελλάδα: H βιωσιμότητα του χρέους δεν θα αποτελέσει πρόβλημα - Άνω των προσδοκιών η πρόοδος

Ψήφο εμπιστοσύνης του J. Dijsselbloem στην Ελλάδα: H βιωσιμότητα του χρέους δεν θα αποτελέσει πρόβλημα - Άνω των προσδοκιών η πρόοδος
«Όσες χώρες υλοποίησαν τις μεταρρυθμίσεις επέστρεψαν άμεσα στην ανάπτυξη»
(upd)Ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα παρείχε ο επικεφαλής του Eurogroup, J. Dijsselbloem, o οποίος υποστήριξε πως το ελληνικό χρέος δεν αποτελεί πρόβλημα…
Ενόψει της έναρξης της διαπραγμάτευσης για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, ο επικεφαλής της Eurogroup αποσαφήνισε πως το ελληνικό δημόσιο χρέος δεν αναμένεται να αποτελέσει πρόβλημα.
Μάλιστα, χαιρετίζοντας την πρόοδο της οικονομίας, υπερθεμάτισε πως η Αθήνα έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες…
Εν συνεχεία, περιέγραψε τη συνταγή για την έξοδο της Ευρωζώνης από το σπιράλ της στασιμότητας.
Μιλώντας από το βήμα του Συνεδρίου του ΔΝΤ και της World Bank, ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών και πρόεδρος του Eurogroup υποστήριξε πως η οικονομική αναβίωση της Ευρωζώνης έγκειται στη συνδυασμένη εφαρμογή των κατάλληλων δημοσιονομικών, διαρθρωτικών και επενδυτικών πολιτικών.
Όπως χαρακτηριστικά εξήγησε, οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις ενισχύουν το outlook της ανάπτυξης και παρέχουν σημαντική στήριξη στην καταναλωτική ζήτηση.
«Επίσης, μπορούν να βελτιώσουν αισθητά τη δημοσιονομική κατάσταση των ευρωπαϊκών χωρών» συμπλήρωσε.
«Όσες χώρες υλοποίησαν τις μεταρρυθμίσεις επέστρεψαν άμεσα στην ανάπτυξη, με τις προοπτικές να είναι μάλιστα άκρως ευοίωνες» τόνισε εν συνεχεία.
Όσον αφορά τους φόβους περί επιστροφής στην ύφεση, ο J. Dijsselbloem διαμήνυσε πως τα 18 κράτη – μέλη πρέπει να δράσουν από κοινού, προκειμένου να ανακτήσουν την ανταγωνιστικότητα και να παράξουν νέες θέσεις εργασίας.
Σχετικά με την ΕΚΤ αποσαφήνισε πως τα νομισματικά μέτρα του M. Draghi δεν μπορούν να συμβάλουν στην ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας.
«Το μόνο που κάνουν είναι να κερδίζουν χρόνο» κατέληξε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης