Τελευταία Νέα
Διεθνή

M. Carney (BoE): Η αδυναμία της Ευρωζώνης δεν είναι καθοριστική για τη νομισματική πολιτική της Bank of England

M. Carney (BoE): Η αδυναμία της Ευρωζώνης δεν είναι καθοριστική για τη νομισματική πολιτική της Bank of England
Εγχώριοι παράγοντες «οδηγούν» την ανάπτυξη της βρετανικής οικονομίας, σημείωσε ο κεντρικός τραπεζίτης
Η αδυναμία που παρουσιάζει η Ευρωζώνη αποτελεί έναν μόνον από τους παράγοντες που καθορίζουν την πολιτική της βρετανικής κεντρικής τράπεζας όσον αφορά την αύξηση των επιτοκίων, ανέφερε ο διοικητής της Bank of England, Marc Canrey, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.
Η αδυναμία στην Ευρωζώνη και αλλού έχει αποτελέσει μεγάλο θέμα στις συνεδριάσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, στην Ουάσιγκτον, σημείωσε, για να προσθέσει ότι η ανάπτυξη της βρετανικής οικονομίας οδηγείται κυρίως από εγχώριους παράγοντες.
«Η μόνη δυσκολία που προκαλείται από την Ευρώπη είναι ότι δημιουργείται μια ακόμη τροχοπέδη στην ανάπτυξη, όμως αυτό δεν υπαγορεύει τη νομισματική πολιτική της Bank of England», ανέφερε.
Παράλληλα, ο βρετανός κεντρικός τραπεζίτης σημείωσε ότι ήδη η BoE έχει προβλέψει ότι η γρήγορη ανάκαμψη της Βρετανίας θα επιβραδυνθεί ελαφρώς προς το τέλος του 201 και ότι θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά τις εγχώριες πληθωριστικές πιέσεις που ενδεχομένως προέλθουν από την αγορά εργασίας.
Σημειώνεται ότι σε άλλη συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, ο Μ. Carney επισήμανε ότι η αδύναμη ζήτηση παγκοσμίως έχει προκαλέσει ένα «πολύ ήπιο πληθωριστικό περιβάλλον παγκοσμίως, το οποίο πρέπει αναμφίβολα να ληφθεί υπόψη».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης