Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Σήμα» του B. Coeure (EKT) για συνέχιση των μεταρρυθμίσεων - Καταστροφική για την Ευρωζώνη η τυχόν χαλάρωση

«Σήμα» του B. Coeure (EKT) για συνέχιση των μεταρρυθμίσεων - Καταστροφική για την Ευρωζώνη η τυχόν χαλάρωση
«Η επιβράδυνση θα μπορούσε να επιφέρει σημαίνουσες προκλήσεις στην ευρωπαϊκή οικονομία»
Την περαιτέρω διεύρυνση του ευρωπαϊκού μεταρρυθμιστικού προγράμματος αξίωσε για ακόμη μία φορά ο B. Coeure, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ.
Από τη Ρίγα της Λετονίας όπου βρίσκεται, ο Ευρωπαίος τραπεζίτης υποστήριξε πως η «χαλάρωση» της νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ δεν πρέπει να αναστείλει το ρυθμό υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων.
«Θα ήταν καταστροφικό για την Ευρωζώνη να σταματήσουν οι μεταρρυθμίσεις» συνέχισε ο Γάλλος τραπεζίτης.
Παράλληλα, έστειλε σαφές μήνυμα προς τις εθνικές κυβερνήσεις, τονίζοντας πως «η συζήτηση για μεταρρυθμίσεις δίχως πράξεις είναι κενά λόγια».
«Η επιβράδυνση των απαιτούμενων μεταρρυθμίσεων θα μπορούσε να επιφέρει σημαίνουσες προκλήσεις στην ευρωπαϊκή οικονομία» προειδοποίησε εν συνεχεία.
Διατηρώντας το ίδιο αυστηρό ύφος, κατέστησε αναγκαία τη διεύρυνση και την επιτάχυνση του μεταρρυθμιστικού προγράμματος στην Ευρωζώνη.
Από την πλευρά του, ο V. Constancio, αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, υποστήριξε πως οποιαδήποτε υποβάθμιση των εκτιμήσεων για τον πληθωρισμού θα αποδεικνυόταν επιβλαβής για την Ευρώπη.
«Πρέπει να μείνουμε προσηλωμένοι στο στόχο μας» σημείωσε χαρακτηριστικά, καθιστώντας αναγκαία την επίταση του πληθωρισμού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης