Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σύννεφα πάνω από το αναπτυξιακό πακέτο του J.C. Juncker - Europolitics: Γρίφος η χρηματοδότηση της οικονομίας

Σύννεφα πάνω από το αναπτυξιακό πακέτο του J.C. Juncker - Europolitics: Γρίφος η χρηματοδότηση της οικονομίας
«Oι δυνατότητες για χρήση δημόσιου χρήματος είναι πολύ περιορισμένες»
Μαύρα σύννεφα πάνω από το αναπτυξιακό πακέτο του J.C. Juncker «βλέπει» το μέσο ενημέρωσης Europolitics.
Υπό τον τίτλο «Ο γρίφος της χρηματοδότησης της ευρωπαϊκής οικονομίας», το ευρωπαϊκό δημοσίευμα υποστηρίζει πως έως σήμερα ο πρόεδρος της Κομισιόν αποφεύγει να δημοσιοποιήσει τις λεπτομέρειες του αναπτυξιακού πακέτου, το οποίο ανέρχεται στα 300 δισ. ευρώ.
«Τα ερωτήματα παραμένουν πολλά και αφορούν στο ρόλο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), στη χρήση των κονδυλίων της ΕΕ, σε ενδεχόμενη χαλάρωση των κανονισμών, στην προώθηση μακροπρόθεσμων επενδύσεων από τα ευρωπαϊκά ταμεία κ.ά.» αναφέρει χαρακτηριστικά το Europolitics.
«Δεν υπάρχει αμφιβολία, αυτό το σχέδιο Juncker είναι μόνο ένα κομμάτι του παζλ που περιλαμβάνει επίσης την περαιτέρω ενοποίηση των ευρωπαϊκών αγορών, με σκοπό να βελτιωθεί η χρηματοδότηση της ευρωπαϊκής οικονομίας» σημειώνει παράλληλα.
Το Europolitics, εμμένοντας στο ίδιο αυστηρό ύφος, καλεί την Κομισιόν να απαντήσει κατά πόσο η έλλειψη επενδύσεων στην Ευρώπη σχετίζεται με την έλλειψη χρηματοδότησης ή την έλλειψη συγκεκριμένων σχεδίων».
Καταλήγοντας, αν και αναγνωρίζει την σπουδαιότητα και την αναγκαιότητα του προγράμματος, το ευρωπαϊκό μέσο διαπιστώνει επικαλούμενο τις δηλώσεις του J. Dijsselbloem, πως «οι δυνατότητες για χρήση δημόσιου χρήματος είναι πολύ περιορισμένες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης