Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΕΚΤ: Από Ιανουάριο τακτικές ανακοινώσεις νομισματικής πολιτικής

tags :
ΕΚΤ: Από Ιανουάριο τακτικές ανακοινώσεις νομισματικής πολιτικής
Οι αναφορές θα δημοσιεύονται τέσσερις εβδομάδες μετά από κάθε συνεδρίαση
Στη δημοσίευση σε τακτά χρονικά διαστήματα αναφορών σχετικά με τις συζητήσεις του διοικητικού της συμβουλίου για τη νομισματική πολιτική, θα προβεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), αρχής γενομένης από τη συνεδρίασή της στις 22 Ιανουαρίου 2015.
Οι αναφορές θα δημοσιεύονται τέσσερις εβδομάδες μετά από κάθε συνεδρίαση, ενώ δεδομένου ότι από τον Ιανουάριο του 2015 οι συνεδριάσεις για θέματα νομισματικής πολιτικής θα γίνονται ανά έξι εβδομάδες, η ΕΚΤ ανακοίνωσε και μια νέα έκδοση, το Οικονομικό Δελτίο, η δημοσίευση του οποίου θα γίνεται δύο εβδομάδες μετά από κάθε συνεδρίαση. Αυτό, θα αντικαταστήσει το Μηνιαίο Δελτίο.
Οι αναφορές, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, θα περιλαμβάνουν μια συνοπτική παρουσίαση των χρηματοπιστωτικών, οικονομικών και νομισματικών εξελίξεων, αλλά και μια περίληψη των συζητήσεων αναφορικά με την οικονομική και νομισματική ανάλυση και την κατεύθυνση της νομισματικής πολιτικής, χωρίς οι εκφραζόμενες απόψεις να αποδίδονται σε συγκεκριμένα πρόσωπα. Μάλιστα, θα αποτελούν μια ορθή και ισορροπημένη απεικόνιση των συζητήσεων για τη νομισματική πολιτική.
Σκοπός αυτής της νέας πρακτικής είναι να παρουσιάζεται το σκεπτικό που οδηγεί στη λήψη των αποφάσεων νομισματικής πολιτικής και να δίνεται η δυνατότητα στο ευρύ κοινό να κατανοεί καλύτερα τον τρόπο με τον οποίο το διοικητικό συμβούλιο αξιολογεί την κατάσταση της οικονομίας, αλλά και τα μέτρα νομισματικής πολιτικής που λαμβάνει σε ένα περιβάλλον μεταβαλλόμενων συνθηκών.
Σημειώνεται ότι μετά την 1η Ιανουαρίου 2015, οπότε και αναμένεται η ένταξη της Λιθουανίας στη ζώνη του ευρώ, το διοικητικό συμβούλιο θα αποτελείται από 25 μέλη, ήτοι έξι μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΚΤ και τους διοικητές των εθνικών κεντρικών τραπεζών των 19 χωρών.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης