Τελευταία Νέα
Διεθνή

Draghi (EKT): Κίνδυνος για την ευρωζώνη η έλλειψη μεταρρυθμίσεων

tags :
Draghi (EKT): Κίνδυνος για την ευρωζώνη η έλλειψη μεταρρυθμίσεων
Δεν έχει ολοκληρωθεί η νομισματική ένωση στην ευρωζώνη, σύμφωνα με τον Draghi
Τον κώδωνα του κινδύνου για την οικονομία της ευρωζώνης, κρούει ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Mario Draghi.
«Η έλλειψη δομικών μεταρρυθμίσεων αποτελεί κίνδυνο για την ευρωζώνη», τονίζει ο Draghi σε άρθρο του στην ιταλική εφημερίδα Il Sole 24 Ore.
Η ολοκλήρωση της νομισματικής ένωσης προϋποθέτει ότι τα κράτη μέλη της θα επιτύχουν μια μεγαλύτερη σταθερότητα και ευημερία, τονίζει ο Draghi.
Ο διοικητής της ΕΚΤ χαρακτηρίζει αναγκαίες οι μεταρρυθμίσεις για την τόνωση του ανταγωνισμού, τη μείωση της γραφειοκρατίας και την ευελιξία της αγοράς εργασίας.
Όπως τονίζει ο κεντρικός τραπεζίτης, η ευρωπαϊκή νομισματική ένωση παραμένει ημιτελής.
Η Ευρωζώνη πρέπει να κινηθεί τάχιστα προς μια ένωση των αγορών, αναφέρει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της ΕΚΤ.
«Μια κοινή παρανόηση σχετικά με το ευρώ πηγάζει από το γεγονός ότι πρόκειται για μια νομισματική ένωση χωρίς πολιτική ένωση.
Αλλά αυτό αντανακλά μια βαθιά παρανόηση της έννοιας της «νομισματικής ένωσης». Η νομισματική ένωση είναι δυνατή μόνο χάρη στο σημαντικό βαθμό ολοκλήρωσης που έχει επιτευχθεί από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναφέρει ο Draghi.
Αν η Ευρωπαϊκή Νομισματική Ένωση έδειξε μεγαλύτερη αντοχή από ότι αναμενόταν, οφείλεται στο γεγονός ότι όσοι αμφέβαλλαν, έκριναν λανθασμένα την πολιτική της διάσταση.
Υποτίμησαν τον τρόπο με τον οποίο συνδέονται τα κράτη μεταξύ τους, καθώς και την πρόθεσή τους να λύσουν τα κοινά τους προβλήματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης