Τελευταία Νέα
Διεθνή

Draghi: Έτοιμη η ΕΚΤ για την αγορά κρατικών ομολόγων – Πανευρωπαϊκή η εντολή της

tags :
Draghi: Έτοιμη η ΕΚΤ για την αγορά κρατικών ομολόγων – Πανευρωπαϊκή η εντολή της
Η «χαλαρή» νομισματική πολιτική είναι απαραίτητη προκειμένου να επιτευχθεί η σταθερότητα των τιμών στην ευρωζώνη
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) είναι έτοιμη να προχωρήσει στην αγορά κρατικών ομολόγων, τονίζει ο διοικητής Mario Draghi, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Die Zeit.
«Η «χαλαρή» νομισματική πολιτική είναι απαραίτητη προκειμένου να επιτευχθεί η σταθερότητα των τιμών στην ευρωζώνη και το Εκτελεστικό Συμβούλιο είναι έτοιμο να την εφαρμόσει», αναφέρει ο κεντρικός τραπεζίτης.
Όσον αφορά τον αποπληθωρισμό, ο Draghi σημειώνει ότι για να επιτευχθεί ο στόχος περί πληθωρισμού γύρω στο 2%, πρέπει η ΕΚΤ να διατηρήσει τα επιτόκια σε χαμηλά επίπεδα και να εργαστεί προς την επέκταση της νομισματικής της πολιτικής, προκειμένου να στηριχθεί η ανάπτυξη.
Ο διοικητής της ΕΚΤ αναφέρεται και στις διαφορές που υπάρχουν μεταξύ των μελών του εκτελεστικού συμβουλίου, για τον τρόπο με τον οποίο η κεντρική τράπεζα θα ανταποκριθεί στην εντολή της, σημειώνοντας ωστόσο ότι οι επιλογές της είναι περιορισμένες.
Σημειώνεται ότι η ΕΚΤ θα συνεδριάσει στις 22 Ιανουαρίου και αναμένεται να ανακοινώσει το πολυαναμενόμενο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE), το οποίο θα περιλαμβάνει και τις αγορές κρατικών ομολόγων.
Παράλληλα τόνισε, απευθυνόμενος στη Γερμανία, ότι η εντολή της ΕΚΤ είναι πανευρωπαϊκή και δεν έχει στόχο να ευνοηθούν συγκεκριμένες χώρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης