Τελευταία Νέα
Διεθνή

World Economic Forum: Απειλή για την παγκόσμια σταθερότητα οι διεθνείς συγκρούσεις

World Economic Forum: Απειλή για την παγκόσμια σταθερότητα οι διεθνείς συγκρούσεις
Οι διεθνείς συγκρούσεις αποτελούν τον μεγαλύτερο κίνδυνο, όχι μόνο για το 2015, αλλά σε ορίζοντας δεκαετίας
Οι συγκρούσεις οι οποίες επηρεάζουν ολόκληρες περιοχές, αποτελούν τη μεγαλύτερη απειλή για την παγκόσμια σταθερότητα το 2015, προειδοποιεί το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF).
Στον απόηχο της προσάρτησης της Κριμαίας στη Ρωσία και τον γύρο κυρώσεων που ακολούθησε, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ θεωρεί ότι οι διεθνείς συγκρούσεις αποτελούν τον μεγαλύτερο κίνδυνο, όχι μόνο για το 2015, αλλά σε ορίζοντας δεκαετίας.
Εικοσιπέντε χρόνια μετά την πτώση του τείχους του Βερολίνου, το γεωπολιτικό ρίσκο επέστρεψε στην ατζέντα, αναφέρει το WEF στην έκθεσή τους «Παγκόσμιοι κίνδυνοι για το 2015», εν όψει της ετήσιας Συνόδου στο Νταβός της Ελβετίας, την ερχόμενη εβδομάδα.
«Η διαμάχη για την Κριμαία τον Μάρτιο του 2014, αποτελεί μια ισχυρή υπενθύμιση των συνεπειών από τις διακρατικές συγκρούσεις», τονίζει το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.
Στην έρευνα συμμετείχαν 896 ερωτηθέντες, οι οποίοι εργάζονται σε επιχειρηματικούς, κυβερνητικούς, ακαδημαϊκούς και μη κυβερνητικούς οργανισμούς.
Οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι για το 2015 αφορούν βεβαίως τις σχέσεις της Ρωσίας με τη Δύση, αλλά και την απειλή της εξάπλωσης του Ισλαμικού Κράτους.
Στη λίστα με τους κινδύνους για το 2015, συγκαταλέγεται επίσης το πλήγμα που θα δεχθούν οι οικονομίες από την κλιματική αλλαγή, καθώς και η υψηλή ανεργία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης