Τελευταία Νέα
Διεθνή

BBC: Επιφυλακτική υποδοχή του ελληνικού σχεδίου για το χρέος από τους Ευρωπαίους

BBC: Επιφυλακτική υποδοχή του ελληνικού σχεδίου για το χρέος από τους Ευρωπαίους
Παρά τα συμφιλιωτικά σχόλια, παραμένουν ακόμη πολλά εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν
Επιφυλακτική υποδοχή είχε η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης για μια συμφωνία για το χρέος, εν όψει των κρίσιμων συνομιλιών με τους ευρωπαίους πιστωτές της, επισημαίνεται σε άρθρο του βρετανικού ειδησεογραφικού δικτύου BBC.
Όπως σημειώνεται, η ελληνική κυβέρνηση έχει επισημάνει επανειλημμένως ότι δεν πρόκειται να δεχθεί νέα δάνεια από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ, εγείροντας ερωτήματα πώς θα καταφέρει να χρηματοδοτηθεί.
Ωστόσο, αυτή την εβδομάδα, με την περιοδεία του έλληνα πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες έγινε μια προσπάθεια καθησυχασμού των ανησυχιών.
Χθες, Τρίτη, κατά τη συνάντηση με τον ιταλό πρωθυπουργό, Μ. Renzi, στη Ρώμη, ο Α. Τσίπρας σημείωσε ότι η Ευρώπη έπρεπε να «βάλει την κοινωνική συνοχή και την ανάπτυξη πάνω από τις πολιτικές της φτώχειας και της ανασφάλειας», για να συμπληρώσει ο ιταλός πρωθυπουργός ότι ο κόσμος «καλεί την Ευρώπη να επενδύσει στην ανάπτυξη και όχι τη λιτότητα».
Ωστόσο, δεν έκανε κανένα σχόλιο σχετικά με τις λεπτομέρειες της ελληνικής πρότασης για το χρέος.
Παρά τα συμφιλιωτικά σχόλια, παραμένουν ακόμη αρκετά εμπόδια.
Όπως ανέφερε στο Reuters αξιωματούχος της Ευρωζώνης, ο Γιάνης Βαρουφάκης είναι έξυπνος, όμως καταλαβαίνει τα προβλήματα που υπάρχουν.
Σήμερα, Τετάρτη, ο έλληνας πρωθυπουργός συναντάται με τον πρόεδρο της Κομισιόν, J.C. Juncker, στις Βρυξέλλες, ενώ εν συνεχεία θα μεταβεί στη Γαλλία, όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο, Fr. Hollande.
Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν, J.C. Juncker, έχει αναφέρει ότι η Ε.Ε. πρέπει να προσαρμόσεις μια σειρά από πολιτικές σε σχέση με την Ελλάδα.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης