Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτωτικά κινείται εκ νέου το πετρέλαιο - Υποχώρηση της τιμής του μέχρι τα 30 δολ. «βλέπουν» επενδυτές

Πτωτικά κινείται εκ νέου το πετρέλαιο - Υποχώρηση της τιμής του μέχρι τα 30 δολ. «βλέπουν» επενδυτές
Στα 58,15 δολάρια το βαρέλι η τιμή του Brent, στα 50,37 δολ. του αμερικανικού αργού
Συνέχισαν την πτωτική τροχιά οι τιμές του πετρελαίου την Παρασκευή, καταγράφοντας απώλειες άνω του 1 δολαρίου ύστερα από το σύντομο ράλι του 5% χθες, καθώς οι ανησυχίες σχετικά με την ύπαρξη προβλημάτων στην προμήθεια αργού από τη Μέση Ανατολή φαίνεται να χαλαρώνουν.
Πάντως, όπως σημειώνουν διαχειριστές κεφαλαίων, η τιμή του «μαύρου χρυσού» θα παραμείνουν ευμετάβλητες και μάλιστα θα μπορούσαν να υποχωρήσουν μέχρι και τα 30 δολάρια το βαρέλι.
Σε δηλώσεις του στο CNBC, ο Pierre Andurand, ο οποίος όχι μόνο έγινε γνωστός, αλλά κέρδισε και πολλά χρήματα το 2008 επειδή προέβλεψε την οξεία άνοδο και πτώση των τιμών του πετρελαίου, σημειώνει ότι υπάρχει πιθανότητα η τιμή του «μαύρου χρυσού» να υποχωρήσει μέχρι τα 30 δολάρια το βαρέλι και εν συνεχεία να επιστρέψει προς τα 50 δολάρια.
Σημειώνεται ότι το πρωί της Παρασκευής, η τιμή του πετρελαίου Brent διαπραγματευόταν στα 58,15 δολάρια το βαρέλι, χαμηλότερα κατά 1,22 δολάρια και η τιμή του αμερικανικού αργού υποχωρούσε κατά 1,06 δολάρια, στα 50,37 δολάρια το βαρέλι, αφού προηγουμένως είχε φθάσει μέχρι και το χαμηλό των 50,25 δολαρίων.
Οι τιμές του πετρελαίου έχουν πληγεί τους τελευταίους εννέα μήνες από την υπεράντληση αργού, με αποτέλεσμα την υπερπληθώρα προϊόντος και την ταυτόχρονη μειωμένη ζήτηση.
Τις τελευταίες ημέρες, ωστόσο, επενδυτές εμφανίστηκαν να ανησυχούν μετά την είδηση της συμμετοχής της Σαουδικής Αραβίας σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Υεμένη.
Όπως σημειώνει ο Ρ. Andurand, η κλιμακούμενη πολιτική ένταση στη Μέση Ανατολή, που θα μπορούσε να επηρεάσει τις προμήθειες πετρελαίου, θα πρέπει να παρακολουθείται στενά.
«Η κατάσταση στη Μέση Ανατολή είναι περίπλοκη και μπορεί να αλλάξει από ημέρα σε ημέρα», σημειώνει και προσθέτει ότι «μπορεί να υπάρξει απώλεια προμήθειας πετρελαίου σε μερικές χώρες της περιοχής, κάτι που πρέπει να παρακολουθείται στενά».
Περισσότερη μεταβλητότητα είναι το τελευταίο που επιθυμούν οι αγορές, όταν οι τελευταίοι μήνες αποδείχθηκαν κάτι σαν «τρενάκι του τρόμου».
Υπενθυμίζεται ότι από τον περασμένο Ιούνιο, η τιμή του πετρελαίου έχει υποχωρήσει άνω του 50% από τα υψηλά των 114 δολαρίων το βαρέλι.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης