Τελευταία Νέα
Διεθνή

Moody's: Δημιουργεί νέο οίκο πιστοληπτικής αξιολόγησης για την αγορά χρέους του ευρωπαϊκού δημόσιου τομέα

tags :
Moody's: Δημιουργεί νέο οίκο πιστοληπτικής αξιολόγησης για την αγορά χρέους του ευρωπαϊκού δημόσιου τομέα
Πρόκειται για τη Moody's Public Sector Europe
Τη Moody's Public Sector Europe δημιούργησε ο οίκος αξιολόγησης Moody's, έναν νέο οίκο αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας, τον πρώτο στο είδος του, που θα είναι αφιερωμένος στην αναπτυσσόμενη αγορά χρέους του δημόσιου τομέα.
Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η Moody's Public Sector Europe θα προχωρά σε αναλύσεις «διαφανείς και ανεξάρτητες.
Οι αναλύσεις αυτές θα εξυπηρετούν ώστε να βοηθούν τους ευρωπαίους παροχείς δημόσιων υπηρεσιών, όπως τοπικές και περιφερειακές κυβερνήσεις, πανεπιστήμια, νοσοκομεία και ενώσεις να επεκτείνουν τις επιλογές χρηματοδότησής τους και να έχουν μεγαλύτερη πρόσβαση στις διεθνείς κεφαλαιαγορές χρέους.
«Η δημιουργία της Moody's Public Sector Europe αντικατοπτρίζει την υπόσχεσή μας να στηρίξουμε την ανάπτυξη των οργανισμών του δημόσιου τομέα στην Ευρώπη και να διευρύνουμε την πρόσβασή του σε νέες πηγές χρηματοδότησης», σημείωσε ο Michel Madelain, πρόεδρος της Moody's Investors Service.
Η εταιρεία επισημαίνει ότι το συνδυασμένο ακαθάριστο χρέος του δημόσιου τομέα στην Ευρωπαϊκή Ένωση (πλην του χρέους των κεντρικών κυβερνήσεων) έφθασε συνολικά το 1,8 τρισ. ευρώ το 2014, μια ετήσια αύξηση της τάξης του 2,6%, τάση που σύμφωνα με τη Moody's θα συνεχιστεί μακροπρόθεσμα.
Επίσης, ο οίκος εκτιμά ότι οι ανάγκες χρηματοδότησης του ευρωπαϊκού δημόσιου τομέα σε αγορές κλειδιά, όπως η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, η Ισπανία και η Ιταλία, θα φθάσουν περίπου τα 180 δισ. ευρώ ετησίως από το 2016.
Σε αυτό το πλαίσιο, η Moody's εκτιμά ότι η τραπεζική απομόχλευση και η ποσοτική χαλάρωση σε Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο και Γαλλία «δημιουργούν τις ιδανικές προϋποθέσεις για εκδόσεις με μειωμένο κόστος στην αγορά ομολόγων, προωθώντας τη διαφοροποίηση των πηγών χρηματοδότησης και την εμφάνιση νέων ευκαιριών στην αγορά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης