Τελευταία Νέα
Διεθνή

Independent: Αυξάνεται ο κίνδυνος Grexit μετά την αποτυχία εξεύρεσης συμφωνίας στις Βρυξέλλες

Independent: Αυξάνεται ο κίνδυνος Grexit μετά την αποτυχία εξεύρεσης συμφωνίας στις Βρυξέλλες
Ατελείς οι ελληνικές προτάσεις, σύμφωνα με ευρωπαίο αξιωματούχο
Στην πιο σαφή της προειδοποίηση προχώρησε η Γερμανία, ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να φύγει από τη ζώνει ευρώ, επισημαίνει η βρετανική εφημερίδα «The Independent», μετά την αποτυχία εξεύρεσης μιας συμφωνίας της τελευταίας στιγμής στις Βρυξέλλες, την Κυριακή.
Όπως σημειώνεται, χθες το βράδυ ένας αξιωματούχος της Κομισιόν, ο οποίος μίλησε υπό καθεστώς ανωνυμίας λόγω της ευαισθησίας του θέματος, «οι συνομιλίες δεν ήταν επιτυχής, καθώς παραμένει αξιοσημείωτο χάσμα μεταξύ των σχεδίων της ελληνικής κυβέρνησης» και των απαιτήσεων των διεθνών πιστωτών της Ελλάδας.
Μάλιστα, ο αξιωματούχος σημείωσε ότι «οι ελληνικές προτάσεις παραμένουν ατελείς», αρνούμενος να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες επ' αυτού.
Στο άρθρο γίνεται επίσης αναφορά στις δηλώσεις που φέρεται να έκανε γερμανός υπουργός Οικονομίας και αντιπρόεδρος, Sigmar Gabriel, ότι «η σκιά μιας εξόδου της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ γίνεται ολοένα και περισσότερο αισθητή» και ότι «οι θεωρητικοί των παιγνίων στην Ελλάδα παίζουν το μέλλον της χώρας και της Ευρώπης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης