Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Figaro: Ο Αλ. Τσίπρας «ξεφορτώθηκε» τους αντάρτες - Δύσκολο το έργο των μεταρρυθμίσεων

tags :
Le Figaro: Ο Αλ. Τσίπρας «ξεφορτώθηκε» τους αντάρτες - Δύσκολο το έργο των μεταρρυθμίσεων
Στα μέτρα αντιτίθενται τόσο οι πολίτες, όσο και οι ίδιοι οι βουλευτές, που τα υπερψήφισαν, επισημαίνει η γαλλική εφημερίδα 
Με έναν «μίνι» ανασχηματισμό, ο Αλέξης Τσίπρας «ξεφορτώθηκε» τους αντάρτες από την κυβέρνησή του, όμως η υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων παραμένει δύσκολο έργο, αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά της η γαλλική εφημερίδα, Le Figaro.
Ειδικότερα, η Figaro, σχολιάζει πως ο έλληνας πρωθυπουργός ανακοίνωσε τον ανασχηματισμό εν μέσω μιας καιόμενης Ελλάδας.
Ο ανασχηματισμός ήταν απαραίτητος, καθώς η κυβέρνηση έχασε την πλειοψηφία στις 15/7, όταν η ελληνική Βουλή κλήθηκε να εγκρίνει τη συμφωνία – μνημόνιο με τους πιστωτές.
Παρότι ο Αλέξης Τσίπρας «έδιωξε» από το υπουργικό σχήμα τους αξιωματούχους που αντιτάχθηκαν στο μνημόνιο, το έργο των μεταρρυθμίσεων παραμένει δύσκολο.
Ακόμα, και οι βουλευτές που έδωσαν την έγκρισή τους στο μνημόνιο, το έκαναν με «μισή καρδιά», ενώ θα κληθούν να εγκρίνουν και ένα δεύτερο πακέτο μεταρρυθμίσεων στις 22 Ιουλίου.
Η Figaro επικαλείται δηλώσεις του κ. Μιχελογιαννάκη, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος χαρακτηρίζει ανόητη την απουσία σχεδίου επιστροφής στη δραχμή, αλλά και του κ. Κυρίτση, επίσης βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δηλώνει ότι η υπερψήφιση του μνημονίου ήταν η πιο ταπεινωτική στιγμή στην ζωή του.
Παράλληλα, η γαλλική εφημερίδα αναφέρεται και στις αντιδράσεις του ελληνικού λαού.
Ο κ. Δημήτρης που διατηρεί καφετέρια στον εμπορικό δρόμο Ερμού αναφέρει πως αν και ο ΦΠΑ θα αυξηθεί, ο ίδιος δεν μπορεί να αυξήσει τις τιμές καθώς θα χάσει τους πελάτες του, ενώ τονίζει πως «άλλωστε δεν έχει νόημα να αυξήσω τα κέρδη μου, καθώς θα μου τα φορολογήσουν με μεγαλύτερο συντελεστή».
Την παράνοια των μεταρρυθμίσεων αναδεικνύει με δηλώσεις του και ο κ. Ηλίας, που διατηρεί κατάστημα υποδημάτων, σχολιάζει στη Figaro, πως «αυτό που δεν έχουν καταλάβει οι διάνοιες της Ευρώπης είναι ότι το ζήτημα δεν είναι να ανοίγουν τα μαγαζιά επτά ημέρες την εβδομάδα, όταν ο κόσμος δεν έχει λεφτά να ξοδέψει».
Μια άλλη πτυχή αναδεικνύει με δηλώσεις του και ο κ. Σπύρος, ο οποίος εργάζεται σε διαφορετικό κατάστημα υποδημάτων:
«Το κατάστημά μας έχει χάσει τόσα έσοδα, που αν μου ζητήσουν να εργαστώ την Κυριακή φυσικά θα το κάνω.
Όμως η Κυριακή είναι ημέρα προσευχής σύμφωνα με τη θρησκεία μας.
Οπότε θέλουν να μας απομακρύνουν από την οικογένεια, την θρησκεία και τις παραδόσεις μας;
Αυτό είναι η Ευρώπη;».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης