Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνάντηση Merkel – Hollande για το μεταναστευτικό– Στόχος η επιτάχυνση της βοήθειας

tags :
Συνάντηση Merkel – Hollande για το μεταναστευτικό– Στόχος η επιτάχυνση της βοήθειας
Η συνάντηση θα γίνει στο Βερολίνο την ερχόμενη Δευτέρα
Συνάντηση στο Βερολίνο θα έχουν την ερχόμενη Δευτέρα η καγκελάριος της Γερμανίας, Angela Merkel και ο πρόεδρος της Γαλλίας, Francois Hollande σε μια προσπάθεια να βρουν λύσεις για το οξύ πρόβλημα του μεταναστευτικού.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο ηγέτες επιδιώκουν να πιέσουν την ΕΕ να κινηθεί πιο γρήγορα και ενιαία για να αντιμετωπίσει την κρίση.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους Merkel και Hollande θα εξετάσουν το πώς μπορεί να επιταχυνθεί η παροχή βοήθειας προς τους χιλιάδες πρόσφυγες, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους προέρχονται από τη Συρία.
Ενδεικτική άλλωστε ήταν η χθεσινή δήλωση του υπουργού Εσωτερικών της Γερμανίας, ο οποίος υποστήριξε ότι η ΕΕ πρέπει να κινηθεί πιο γρήγορα, καθώς οι αριθμοί των μεταναστών σε όλη την Ευρώπη έχουν αυξηθεί κατά πολύ τους τελευταίους μήνες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Γερμανία, ο κυριότερος προορισμός των προσφύγων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, περιμένει έως και 800.000 αιτούντες άσυλο μέσα στο 2015, έναν αριθμό διπλάσιο από αυτόν της προηγούμενης κυβερνητικής πρόβλεψης.
«Είναι εμφανές ότι η Ιταλία και η Ελλάδα θα χρειαστούν αρκετή βοήθεια για να στήσουν χώρους αναμονής για νεοαφιχθέντες μετανάστες.
Οι χώρες που συνορεύουν με την ΕΕ θα χρειαστούν επίσης τη βοήθεια της ΕΕ για να αποτρέψουν τους διακινητές καθώς και να αντιμετωπίσουν τα αίτια της μαζικής μετανάστευσης» είχε αναφέρει ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης