Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: 26χρονος μαροκινός ο δράστης της επίθεσης στο «Thalys» - Ευχαριστίες Hollande σε Obama

tags :
Γαλλία: 26χρονος μαροκινός ο δράστης της επίθεσης στο «Thalys» - Ευχαριστίες Hollande σε Obama
Ο γάλλος πρόεδρος Hollande επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο Obama για να το ευχαριστήσει για τη στάση των αμερικανών ηρώων
Ένας 26χρονος μαροκινός υπήκοος, που αυτοχαρακτηρίζεται ως ριζοσπάστης ισλαμιστής, είναι ο δράστης της επίθεσης σε αμαξοστοιχία της «Thalys», η οποία πραγματοποιούσε τη διαδρομή Άμστερνταμ – Παρίσι.
Πρόκειται για τον Ayoub el Hazani ο οποίος ταυτοποιήθηκε από τις γαλλικές αρχές.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Le Figaro», ο φερόμενος ως δράστης ισχυρίζεται ότι ουδέποτε σχεδίαζε να πραγματοποιήσει τρομοκρατική επίθεση.
Όπως επισημαίνει ο ίδιος, στόχος του ήταν να ληστέψει τους επιβάτες.
Σχετικά με το όπλο, ο δράστης ισχυρίζεται ότι το βρήκε σε ένα πάρκο στις Βρυξέλλες, μέσα σε μία παρατημένη τσάντα.
Στο μεταξύ, ο γάλλος πρόεδρος Hollande επικοινώνησε σήμερα τηλεφωνικά με τον αμερικανός πρόεδρο Obama για να τον ευχαριστήσει για την υποδειγματική συμπεριφορά των τριών αμερικανών ηρώων, οι οποίοι εξουδετέρωσαν τον ένοπλο άνδρα στο τρένο.
Ένας από τους ήρωες ήταν και ο ομογενής Έλληνας Άλεξ Σκαρλάτος, ο οποίος μένει στο Όρεγκον και υπηρετεί στην αμερικανική εθνοφρουρά. Ηταν μάλιστα εκείνος που αφόπλισε τον ένοπλο Μαροκινό.
Οι δύο πρόεδροι αναφέρθηκαν ακόμη στην αποφασιστικότητά τους να εργαστούν σκληρά και μεθοδικά από κοινού για την καταπολέμηση της βίας και της τρομοκρατίας σε όλα τα μέτωπα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης