Τελευταία Νέα
Διεθνή

Coeure (ΕΚΤ): Θεμελιώδης στόχος η προστασία του ευρώ – Μη αναστρέψιμο project η Ευρωζώνη

Coeure (ΕΚΤ): Θεμελιώδης στόχος η προστασία του ευρώ – Μη αναστρέψιμο project η Ευρωζώνη
Μια έξοδος χώρας από το ευρώ θα οδηγούσε αναπόφευκτα σε συνειρμούς για το ποιος θα την ακολουθούσε
Θεμελιώδη στόχο χαρακτήρισε την προστασία του ευρώ το μέλος του δ.σ. της ΕΚΤ, Benoit Coeure, σημειώνοντας ότι είναι πρέπει να καταστεί σαφές ότι το project της Ευρωζώνης είναι μη αναστρέψιμο και όχι απλώς ένα σύστημα σταθερών συναλλαγματικών ισοτιμιών.
Παράλληλα, τόνισε ότι στις 13 Ιουλίου κατέστη σαφές ότι όλες οι χώρες επιθυμούσαν την παραμονή της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ, για να προσθέσει ότι μια έξοδος χώρας από την Ευρωζώνη θα οδηγούσε αναπόφευκτα σε συνειρμούς για το ποιο κράτος θα την ακολουθούσε και θα συνεπαγόταν όλους τους πιθανούς αποσταθεροποιητικούς παράγοντες που θα έπονταν αυτών των εικασιών.
Βεβαίως, όπως σημείωσε, οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης πρέπει να λάβουν επιπρόσθετα μέτρα ώστε να προστεθεί μια δημοσιονομική ένωση στη νομισματική ένωση, επισημαίνοντας ότι «έχω αναφερθεί υπέρ της δημιουργίας ενός υπουργείου Οικονομικών της ζώνης του ευρώ υπό την επίβλεψη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».
Ο B. Coeure υπογράμμισε ότι είναι επιτακτική ανάγκη να επιτευχθεί ο στόχος της παραμονής το πληθωρισμού σε χαμηλά επίπεδα, αλλά πάντως κοντά στο 2%, ενώ σημείωσε ότι προς το παρόν δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στην ικανότητα της Ευρώπης να επωφεληθεί πλήρως οικονομικά από τα οφέλη της νομισματικής ένωσης και να διασφαλίσει τη σταθερότητα και ανάπτυξη στην Ευρωζώνη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης