Τελευταία Νέα
Διεθνή

FT: Στο δημοψήφισμα της Μ. Βρετανίας για την παραμονή στην ΕΕ μπορεί να ψηφίσουν οι 16χρονοι και οι 17χρονοι

FT: Στο δημοψήφισμα της Μ. Βρετανίας για την παραμονή στην ΕΕ μπορεί να ψηφίσουν οι 16χρονοι και οι 17χρονοι
Ο Cameron είναι αντίθετος, αλλά οι Εργατικοί και οι Φιλελεύθεροι τον πιέζουν
Ακόμα μία επικοινωνιακή ίσως και ουσιαστική ήττα μπορεί να υποστεί ο David Cameron, αφού όπως γράφουν οι Financial Times στο δημοψήφισμα για την παραμονή ή, όχι της Βρετανίας στην ΕΕ μπορεί να ψηφίσουν οι 16χρονοι και οι 17χρονοι.
Προς αυτή την κατεύθυνση πιέζουν τα κόμματα των Εργατικών και των Φιλελεύθερων Δημοκρατών.
Και μπορεί οι πιο νέοι άνθρωποι να στηρίζουν την παραμονή της χώρας στην ΕΕ, αλλά ο Cameron είναι απρόθυμος να κάνει κι άλλες υποχωρήσεις.
Ο πρωθυπουργός συμφώνησε ήδη να αλλάξει το ερώτημα του δημοψηφίσματος και να περιορίσει τις ομιλίες των υπουργών του τις τελευταίες εβδομάδες της προεκλογικής εκστρατείας.
Ο Cameron θέλει να περάσει γρήγορα το νομοσχέδιο για το δημοψήφισμα κατά προτίμηση το καλοκαίρι ή, το φθινόπωρο του 2016, αλλά οι Εργατικοί και οι Φιλελεύθεροι που έχουν πλειοψηφία έναντι των Συντηρητικών θα χρησιμοποιήσουν την ισχύ τους για να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα οι 16χρονοι και οι 17χρονοι.
«Θα κάνουν μεγάλη φασαρία γι’ αυτό και θα έχουμε ένα κοινοβουλευτικό πινκ πονκ» επισημαίνει πηγή προσκείμενη στον Cameron.
Και προβλέπει ότι στο τέλος ο πρωθυπουργός θα αναγκαστεί να διαβεί τη γέφυρα.
Η θέση του Cameron, άλλωστε, αποδυναμώνεται από το γεγονός ότι στο δημοψήφισμα της Σκωτίας για την ανεξαρτητοποίηση από τη Μ. Βρετανία, επιτράπηκε στους 16χρονους και τους 17χρονους να ψηφίσουν.
Ο ρόλος του συντάγματος είναι, άλλωστε, να βελτιώνει και να αναπροσαρμόζει τη νομοθεσία και γι’ αυτό θα ζητηθεί από τους υπουργούς να ξανασκεφτούν το θέμα.
Διευρύνοντας πιθανότατα τη συμμετοχή του κοινού της Μ. Βρετανίας στη διαδικασία του δημοψηφίσματος, αντί να ακολουθήσουν την κυβερνητική γραμμή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης