Τελευταία Νέα
Διεθνή

Frankfurter Allgemeine Zeitung: Νομική και ηθική αποτυχία της Γερμανίας η αναστολή της συνθήκης Σένγκεν

Frankfurter Allgemeine Zeitung: Νομική και ηθική αποτυχία της Γερμανίας η αναστολή της συνθήκης Σένγκεν
Η Γερμανία απέτυχε λόγω υπερεκτίμησης των δυνατοτήτων της και λόγω της ευρωπαϊκής αδράνειας
Στην προσωρινή αναστολή της συνθήκης Σένγκεν από το Βερολίνο αναφέρεται η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, σύμφωνα με την οποία οι μεθοριακοί έλεγχοι αποτελούν ομολογία αποτυχίας της Γερμανίας να ανταποκριθεί στις δύσκολες υποχρεώσεις της.
Η εφημερίδα ερμηνεύει ότι «η ροή πολλών χιλιάδων του περασμένου Σαββατοκύριακου, η κατάρρευση του συστήματος πρώτης φιλοξενίας στο Μόναχο, η έλλειψη αλληλεγγύης ανάμεσα στα ομόσπονδα κρατίδια, με λίγα λόγια, η διπλή ηθική που διαγνώστηκε από καιρό στην Ευρώπη κατέλαβε τη χώρα που με την επίδειξη της λεγόμενης ‘κουλτούρας θετικής υποδοχής’, δημιούργησαν μια χίμαιρα».
Ασκώντας σκληρή κριτική, η FAZ επισημαίνει ότι «η γερμανική πολιτική απέτυχε στην κατάφωρη αντίφαση ανάμεσα στην ηθική και στην εκ του νόμου υποχρέωση χορήγησης ασύλου σε κάθε πρόσφυγα πολέμου και στις τεράστιες διαστάσεις του ίδιου του προβλήματος.
Απέτυχε λόγω υπερεκτίμησης των δυνατοτήτων της και λόγω της ευρωπαϊκής αδράνειας», διαπιστώνει καταληκτικά η γερμανική εφημερίδα.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης