Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNN Money: Η εκλογή Corbyn στην ηγεσία των Εργατικών είναι εμπόδιο για την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ

CNN Money: Η εκλογή Corbyn στην ηγεσία των Εργατικών είναι εμπόδιο για την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ
Δυσκολεύει η προσπάθεια Cameron για να κινηθούν όλα τα κόμματα προς μία φιλοευρωπαϊκή πορεία
Το μέλλον της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση μοιάζει ακόμα πιο επισφαλές σύμφωνα με το CNNMoney, που το αποδίδει στον αριστερό ηγέτη Jeremy Corbyn, οποίος ανέλαβε την αρχηγία των Εργατικών.
Αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση, αλλά και ο κύριος αντίπαλός της είναι πλέον διχασμένοι και κατά συνέπεια λιγότερο ικανοί για να οργανώσουν μία αποτελεσματική καμπάνια υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ.
Το δημοψήφισμα θα διεξαχθεί το 2017 και κορυφαίοι επιχειρηματίες προειδοποιούν για τις επιπτώσεις που θα έχει ένα Brexit.
Ο νέος ηγέτης των Εργατικών Jeremy Corbyn είναι εδώ και καιρό ένας αντίπαλος της ΕΕ.
Όταν οι Βρετανοί είχαν αποφασίσει ξανά για τη συμμετοχή τους στην ενωμένη Ευρώπη πριν 40 χρόνια, ο Corbyn είχε ψηφίσει κατά.
Αλλά ήταν ασαφής για το πώς θα ψηφίσει αυτή τη φορά.
Ο Corbyn θεωρείται ότι είναι απέναντι στην επιχειρηματικότητα, απέναντι στο ΝΑΤΟ και απέναντι στην Ευρώπη.
Οι ρωγμές έχουν ήδη αρχίσει να φαίνονται στο κόμμα των Εργατικών με τον εκπρόσωπό του στις επιχειρήσεις Chuka Umunna να παραιτείται σε λιγότερο από 48 ώρες από την εκλογή του Corbyn.
«Πιστεύω ότι πρέπει να υποστηρίξουμε την παραμονή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και μου έκανε σαφές ότι δεν μοιράζεται την ίδια άποψη» δήλωσε ο Umunna.
Ο Corbyn έστειλε ένα ακόμα δυνατό σήμα με το διορισμό ενός ριζοσπαστικού αριστερού πολιτικού για να μιλήσει για τη χρηματοδότηση του κόμματος.
Ο John McDonell είχε μιλήσει στο παρελθόν για την ανάγκη αύξησης των εταιρικών φόρων και της εθνικοποίησης των τραπεζών και πρόσφατα έβαλε στη λίστα με τα χόμπι του «την ανατροπή του καπιταλισμού».
Ο Cameron έχει ανακοινώσει ότι θα στηρίξει την εκστρατεία παραμονής της Μ. Βρετανίας στην ΕΕ και θέλει και τα  υπόλοιπα κόμματα να συνταχθούν μαζί του σε μία παρόμοια προσπάθεια με εκείνη που έκανε για να πείσει τους Σκωτσέζους να μην αποχωρήσουν από το Ηνωμένο Βασίλειο.
Αλλά η εκλογή ενός ριζοσπάστη στην αντιπολίτευση θα υπονομεύσει αυτή την προσπάθεια για μία φιλοευρωπαϊκή συναίνεση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης