Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sky News: Ανεξέλεγκτη η κατάσταση με τους πρόσφυγες και στην Κροατία – Έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό

Sky News: Ανεξέλεγκτη η κατάσταση με τους πρόσφυγες και στην Κροατία – Έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό
Στην Ουγγαρία συνελήφθησαν 150 μετανάστες – Η Merkel καλεί τις αυτοκινητοβιομηχανίες να προσλάβουν πρόσφυγες
Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες έσπασαν τις γραμμές των αστυνομικών στα σύνορα  Κροατίας – Σερβίας αναφέρει το BBC.
H αστυνομία αναγκάστηκε να υποχωρήσει αφού απέτυχε να συγκρατήσει το κύμα των μεταναστών και των προσφύγων υπερθεματίζει το Sky News.
Και κάπως έτσι μία γεύση από τη μεγάλη αυτή κρίση παίρνει και η Κροατία, όπου από την Τετάρτη έχουν μπει 6.000 μετανάστες, που δεν κατάφεραν να φτάσουν από τη Σερβία στην Ουγγαρία.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Sky News αναγκάστηκαν να αλλάξουν πορεία όταν τα σύνορα της Σερβίας με την Ουγγαρία έκλεισαν.
Όλα αυτά οδήγησαν τον Κροάτη υπουργό Εσωτερικών να δηλώσει ότι «η χώρα δεν μπορεί να υποδεχτεί άλλον κόσμο».
Τουλάχιστον 2.000 πρόσφυγες και μετανάστες συγκεντρώθηκαν στον σιδηροδρομικό σταθμό Torvanik περιμένοντας να ταξιδέψουν.
Αλλά καθώς χιλιάδες άλλοι έφταναν στα σύνορα, η αστυνομία μη μπορώντας να τους ελέγξει, αναγκάστηκε να τους αφήσει να περάσουν.
Η κατάσταση στον σιδηροδρομικό σταθμό της Κροατίας είναι χαοτική, ένα άτομο λιποθύμησε όταν δεκάδες προσπάθησαν να ανέβουν σε λεωφορείο και κάποιοι κατέλαβαν τα μπαλκόνια ενός ξενοδοχείου φωνάζοντας «ελευθερία».
Η αστυνομία πήρε θέσεις, καθώς δεκάδες μετανάστες άρχισαν να πετούν χαρτιά τουαλέτας από τους πάνω ορόφους.
Η Κροατία που μπήκε στην ΕΕ το 2013, αρχικά είχε πει ότι δεν θα εμπόδιζε τους μετανάστες.
Αρκετοί σκέφτηκαν να προχωρήσουν προς τη Σλοβενία που σε αντίθεση με την Κροατία είναι μέλος της ζώνης του Σένγκεν.
Την ίδια στιγμή στην Ουγγαρία η αστυνομία συνέλαβε 150 πρόσφυγες και μετανάστες που παραβίασαν έναν φράχτη στα σύνορα με τη Σερβία.
Ο ανταποκριτής του Sky News Alex Crawford ήταν μπροστά σε 40 από αυτές τις συλλήψεις, ενώ οι ουγγρικές αρχές υποστηρίζουν ότι ένα από τα άτομα που βρίσκονται υπό κράτηση ευθύνεται για τις ταραχές της Τετάρτης.
Η Ουγγαρία αντιμετωπίζει τον κίνδυνο διεθνών κυρώσεων εξαιτίας του τρόπου που μεταχειρίζεται τους μετανάστες και τους πρόσφυγες.
Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων όταν δεκάδες παραβίασαν τον φράχτη, με συνέπεια δύο άνθρωποι να τραυματιστούν σοβαρά και δεκάδες να χρειαστούν ιατρική φροντίδα.
Ο υπουργός εξωτερικών της Ουγγαρίας είπε ότι η μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ απέτυχε και θα πρέπει να αλλάξει.
Σημάδι του διχασμού στην Ευρώπη είναι ότι ο Επίτροπος για τη Μετανάστευση επιτέθηκε στην Ουγγαρία για την ανέγερση του φράχτη.
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έδωσε την έγκρισή του για τη μετεγκατάσταση 120.000 προσφύγων, την ίδια στιγμή που χιλιάδες άλλοι παραμένουν εγκλωβισμένοι στον σιδηροδρομικό σταθμό του Edirne στην Τουρκία λόγω των περιορισμών στο να ταξιδέψουν.
Αλλά θα πρέπει να προειδοποιηθεί η Ελλάδα ότι μπορεί να δεχτεί μία νέα, μεγάλη εισροή προσφύγων τις επόμενες μέρες.
Στο μεταξύ, στη Γερμανία παραιτήθηκε ο επικεφαλής του γραφείου για τη χορήγηση ασύλου μετά από κριτική που δέχτηκε επί της διαδικασίας.
Η επίσημη θέση του υπουργείου Εσωτερικών ήταν ότι ο Manfred Schmidt παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους.
Η Angela Merkel ζήτησε περισσότερη δουλειά στο θέμα της ενσωμάτωσης των μεταναστών και ζήτησε από τις αυτοκινητοβιομηχανίες να προσφέρουν δουλειές στους πρόσφυγες.
Αλλά καθώς η Γερμανία εντατικοποίησε τους ελέγχους στα σύνορά της λόγω του trafficking, ο Τσέχος πρωθυπουργός είπε ότι πρέπει να σταματήσει η αντιπαραγωγική διαμάχη για την κατανομή των προσφύγων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης