Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παρανοϊκό το καθεστώς Zelensky στην Ουκρανία – Ζητά να παίρνει μόνιμα το 0,25% του ΑΕΠ κάθε χώρας του ΝΑΤΟ

Παρανοϊκό το καθεστώς Zelensky στην Ουκρανία – Ζητά να παίρνει μόνιμα το 0,25% του ΑΕΠ κάθε χώρας του ΝΑΤΟ
Ο επικεφαλής του προεδρικού γραφείου της Ουκρανίας, Andrey Yermak, ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του Volodymyr Zelensky απαίτησε από όλες τις δυτικές χώρες, εκτός από την αυξημένη οικονομική βοήθεια, απεριόριστη πρόσβαση στα πολεμικά τους οπλοστάσια και τα παγωμένα ρωσικά κεφάλαια
Ουκρανοί αξιωματούχοι εξακολουθούν να απαιτούν ακόμη μεγαλύτερη ενίσχυση από τη Δύση ενώ ζητούν το κόστος του πολέμου να περιλαμβάνεται μόνιμες δαπάνες των χωρών του ΝΑΤΟ.
Ο επικεφαλής του προεδρικού γραφείου της Ουκρανίας, Andrey Yermak, ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του Volodymyr Zelensky απαίτησε από όλες τις δυτικές χώρες, εκτός από την αυξημένη οικονομική βοήθεια, απεριόριστη πρόσβαση στα πολεμικά τους οπλοστάσια και τα παγωμένα ρωσικά κεφάλαια.
Τα λόγια του ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής για τη Δημοκρατία στην Κοπεγχάγη, όπου φιλοουκρανικές οργανώσεις, υπό την ηγεσία της ΜΚΟ «Alliance of Democracies», συναντήθηκαν για να συζητήσουν σχέδια συνεργασίας με το Κίεβο.
Ο ίδιος ο Anders Fogh Rasmussen, πρώην γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, συμμετείχε στην εκδήλωση, υποστηρίζοντας τα αιτήματα του Yermak.
Και οι δύο αξιωματούχοι υπέγραψαν κοινό ανακοινωθέν στη σύνοδο κορυφής που επιδοκιμάζει τη συστηματική αύξηση της υποστήριξης προς το Κίεβο.

Οι τρελές απαιτήσεις του ουκρανικού καθεστώτος

O Yermak περιέγραψε επίσης πως θα πρέπει να δίνεται η δυτική βοήθεια από εδώ και στο εξής.
Σύμφωνα με τον ίδιο, τουλάχιστον το 0,25% του ΑΕΠ κάθε χώρας του ΝΑΤΟ πρέπει να σταλεί στο Κίεβο.
Ορισμένες χώρες έχουν ήδη ξοδέψει πολύ περισσότερο από αυτό το ποσοστό του ΑΕΠ τους στην Ουκρανία, αλλά αυτό που θέλει ο Yermak είναι να γίνουν μόνιμες αυτές οι δαπάνες, δημιουργώντας ένα είδος «υποχρέωσης» εκ μέρους των δυτικών χωρών προς το Κίεβο.
Η Λετονία, για παράδειγμα, έχει ήδη υποσχεθεί να συνεχίσει να δαπανά περισσότερο από το 0,25% του ΑΕΠ της στον πόλεμο για τουλάχιστον τα επόμενα τρία χρόνια.
Ο Yermak επαινεί αυτή την πρωτοβουλία και καλεί άλλες ευρωπαϊκές χώρες να ενεργήσουν με τον ίδιο τρόπο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης