Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNN: Φόβοι για πολιτική αστάθεια στην Ελλάδα, καθώς οι πολίτες καλούνται εκ νέου στις κάλπες

CNN: Φόβοι για πολιτική αστάθεια στην Ελλάδα, καθώς οι πολίτες καλούνται εκ νέου στις κάλπες
Η Ελλάδα δεν έχει το χρόνο για ένα νέο γύρο πολιτικής αβεβαιότητας, επισημαίνει χαρακτηριστικά το CNN
Σε μια Ελλάδα οικονομικά εύθραυστη και πολιτικά ασταθή, οι πολίτες καλούνται εκ νέου, για τρίτη φορά μέσα στο 2015 στις κάλπες, σημειώνει το CNN.
Στη συνέχεια κάνει λόγο για το αμφίρροπο εκλογικό αποτέλεσμα, επικαλούμενο τις δημοσκοπήσεις, που θέλουν τη μάχη ΣΥΡΙΖΑ – Νέα Δημοκρατία για την εκλογική νίκη στήθος με στήθος.
Η απόλυτη πλειοψηφία αποτελεί άπιαστο όνειρο, ενώ αν και τα δύο κόμματα έχουν δεσμευτεί ότι θα εφαρμόσουν το Μνημόνιο, ένα ασαφές εκλογικό αποτέλεσμα θα μεταφραστεί σε καθυστέρηση καθυστερήσεις για το σχηματισμό συνασπισμού ή χειρότερα, νέες εκλογές.
«Και η Ελλάδα δεν έχει το χρόνο για ένα νέο γύρο πολιτικής αβεβαιότητας», επισημαίνει χαρακτηριστικά.
Στη συνέχεια, τονίζει πως η νέα κυβέρνηση της χώρας θα πρέπει να εργαστεί γρήγορα, ώστε να διασφαλιστεί η χρηματοδότηση της Ελλάδας από την Ευρώπη.
Το CNN επικαλείται τον Gabriel Sterne, αναλυτή της Oxford Economics, σύμφωνα με τον οποίο «η Ελλάδα δεν είναι βιώσιμη και τα μεγάλα ζητήματα είναι το πόσο θα εκτροχιαστεί το πρόγραμμα και πόσα μέλη της ευρωζώνης θα συνταχθούν με τη Γερμανία στην άποψη ότι η απώλεια στόχων δεν είναι πλέον ένα τίμημα που πρέπει να πληρώνεται».
Όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα της κάλπης, σημειώνει το CNN, το ΔΝΤ τονίζει ότι η Ελλάδα έχει απελπιστική ανάγκη μία σημαντική ελάφρυνση χρέους, ενώ χωρίς αυτή την ελάφρυνση η χώρα θα βρεθεί μακροπρόθεσμα στην ίδια θέση ανικανότητας αποπληρωμής των λογαριασμών της.
Η Ευρώπη είναι απρόθυμη να συζητήσει το ζήτημα του χρέους, καθιστώντας σαφές ότι η προηγείται η αξιολόγηση για τις ελληνικές μεταρρυθμίσεις.
Την ίδια ώρα, η ελληνική οικονομία είναι σε εύθραυστη κατάσταση, μετά το χάος του καλοκαιριού.
Τα capital controls είναι ακόμη σε ισχύ, η βιομηχανική βάση έχει συρρικνωθεί και η ανεργία φτάνει το 25%, διευκρινίζει το CNN. 

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης