Τελευταία Νέα
Διεθνή

Liikanen: Το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ μπορεί να επεκταθεί, εφόσον κριθεί απαραίτητο

tags :
Liikanen: Το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ μπορεί να επεκταθεί, εφόσον κριθεί απαραίτητο
Ενίσχυση των δαπανών και των επενδύσεων στην Ευρωζώνη αναμένει ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Φινλανδίας 
Τη θέση της ΕΚΤ ότι το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων ενδέχεται να επεκταθεί, εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο για να διασφαλιστεί ότι ο πληθωρισμός δεν θα μείνει πολύ αδύναμος για μεγάλο χρονικό διάστημα με αρνητικές συνέπειες στην οικονομία, δήλωσε σήμερα, Πέμπτη, το μέλος του Δ.Σ. και διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Φινλανδίας, Erkki Liikanen.
Ειδικότερα, τόνισε πως το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ «παρακολουθεί πολύ στενά τις εξελίξεις και παραμένει σε ετοιμότητα για να αναλάβει όλα τα αναγκαία μέτρα», προσθέτοντας πως «η τόνωση που παρέχεται από τη νομισματική πολιτική μπορεί, εάν είναι αναγκαίο, να αυξηθεί με προσαρμογές στην κλίμακα, σύνθεση ή διάρκεια του προγράμματος αγορών».
Παράλληλα, το στέλεχος της ΕΚΤ σημείωσε ότι οι κινήσεις και τα μέτρα έχουν ήδη αποτέλεσμα, καθώς έχουν οδηγήσει σε μείωση των επιτοκίων στην αγορά, κάτι που αναμένεται να ενισχύσει τις δαπάνες και τις επενδύσεις.
Τέλος, κατέληξε επισημαίνοντας ότι «η πλήρης υλοποίηση όλων των μέτρων νομισματικής πολιτικής που έχουμε δρομολογήσει υποστηρίζει την ανάκαμψη της οικονομίας της Ευρωζώνης και μια διατηρήσιμη προσαρμογή στο μονοπάτι της επίτευξης ρυθμών πληθωρισμού κάτω, αλλά κοντά, στο 2% σε μεσοπρόθεσμο επίπεδο».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης