Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ηχηρό μήνυμα Hollande - Τώρα η Ευρώπη πρέπει να συζητήσει την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους - Γενναίος ο Τσίπρας

Ηχηρό μήνυμα Hollande - Τώρα η Ευρώπη πρέπει να συζητήσει την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους - Γενναίος ο Τσίπρας
Η Ευρώπη πρέπει να δράσει συνολικά για να καταστεί δυνατή μια μετάβαση εξουσίας στη Συρία
(upd3)Ηχηρό μήνυμα πως τώρα ήρθε η ώρα για την Ευρώπη να συζητήσει την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους απέστειλε, μέσω της ομιλίας του στο Ευρωκοινοβούλιο, ο Γάλλος πρόεδρος Francois Hollande. 
Σε μια απρόσμενη ομολογία, ο Γάλλος πρόεδρος δεν δίστασε να παραδεχθεί πως η Ευρώπη απαρνήθηκε τις ευθύνες τις έναντι της ελληνικής κρίσης και πως τώρα ήρθε η ώρα να ανοίξει ο διάλογος για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.
Μάλιστα, ο Γάλλος πρόεδρος έφερε ως παράδειγμα θάρρους τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «Ο Τσίπρας ήταν γενναίος και ζήτησε τη λαϊκή ετυμηγορία μετά τη συμφωνία στην οποία προχώρησε με τους δανειστές και πλέον είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους».
Η Ευρώπη έχει αντιμετωπίσει μία σειρά κρίσεων τα προηγούμενα χρόνια, οικονομικές κρίσεις, μετά κοινωνικές και τώρα και ανθρωπιστικές» πρόσθεσε.
«Σε κάθε κρίση, νέοι φόβοι έρχονται στην επιφάνεια, αλλά θα πρέπει να μάθεις να ζεις με τον φόβο χωρίς αυτός να σε καταδυναστεύει».
«Το καθεστώς του Assad έφερε μία καταστροφή, αυτό που συμβαίνει στη Συρία αφορά και την Ευρώπη» ήταν το σχόλιο του Γάλλου προέδρου που πρότεινε επ’ αυτού.
«Η Ευρώπη να δράσει συνολικά και να εντείνει την πίεση για να καταστεί δυνατή μια μετάβαση εξουσίας στη Συρία, γιατί με το θρησκευτικό μίσος μπορεί να γενικευτεί ο πόλεμος».
Μιλώντας γενικότερα για το ευρωπαϊκό γίγνεσθαι ο Hollande ανέφερε τα εξής:
«Η διαμάχη δεν είναι για λιγότερη ή, περισσότερη Ευρώπη, αλλά για το αν θα συνεχίσει να υπάρχει ή, θα έρθει το τέλος της.
Οι θεσμικές επιλογές είναι απαραίτητες για να ενδυναμώσουμε τη διακυβέρνηση της ευρωζώνης και η Ευρώπη χρειάζεται περισσότερη εμβάθυνση.
Πρέπει να ενισχύσουμε και τη συνθήκη του Σένγκεν γιατί αν τεθούν υπό αμφισβήτηση η ελεύθερη διέλευση και διακίνηση θα είναι τραγικό λάθος.
Τέλος, για την διατλαντική εμπορική συνθήκη TTIP, o Ηollande ανέφερε ότι «οι διαπραγματεύσεις πρέπει να συνεχιστούν, αλλά χρειάζονται συγκεκριμένες εγγυήσεις για να διευθετηθούν οι διαφωνίες.

Merkel: Αντιμέτωπη με τεράστιες προκλήσεις η Ευρώπη - Το προσφυγικό αλλάζει την ευρωπαϊκή ατζέντα
Σαφές μήνυμα πως για μια ακόμη φορά η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με τεράστιες προκλήσεις απέστειλε η Γερμανίδα Καγκελάριος, A. Merkel, κατά την ιστορική της ομιλία στο Ευρωκοινοβούλιο.
Όπως τόνισε, είμαστε εδώ και μιλάμε σε μια περίοδο που η Ευρώπη αντιμετωπίζει τεράστιες προκλήσεις.
Αυτό που χρειαζόμαστε, συνέχισε, είναι περισσότερη Ευρώπη, μια Ευρώπη που να επιδεικνύει τη συνοχή και το θάρρος του παρελθόντος.
Εστιάζοντας στο προσφυγικό, η Καγκελάριος παραδέχθηκε πως η όξυνση του προβλήματος έχει αλλάξει την ατζέντα της Ευρώπης.
Δεν μπορούμε να απομονώσουμε την Ευρώπη και τους εαυτούς μας από όσα συμβαίνουν στον κόσμο, διεμήνυσε η Merkel.
Ως προς την ουκρανική κρίση, τόνισε πως Γερμανία και Γαλλία συνέβαλαν σε μεγάλο βαθμό στις διαπραγματεύσεις για την επίλυση του ουκρανικού ζητήματος.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης