Τελευταία Νέα
Διεθνή

Obama (ΗΠΑ): Ο συριακός εμφύλιος πόλεμος είναι πόλος έλξης για τους εξτρεμιστές – Έχουμε διαφορές με τη Ρωσία

Obama (ΗΠΑ): Ο συριακός εμφύλιος πόλεμος είναι πόλος έλξης για τους εξτρεμιστές – Έχουμε διαφορές με τη Ρωσία
«Ο μόνος τομέας συνεννόησης μεταξύ των ΗΠΑ - Ρωσίας, είναι η αποτροπή τυχαίων συγκρούσεων μεταξύ των αεροσκαφών των δύο Πολεμικών Αεροποριών»
Κοινή συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Barack Obama με την ομόλογό του της Νότιας Κορέας Park Geun-hye, αναφορικά με τις σχέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών με τη Ρωσία με αφορμή και την εμπλοκή των δύο χωρών στις πολεμικές συγκρούσεις της Συρίας.
Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Obama σημείωσε ότι ο συριακός εμφύλιος πόλεμος αποτελεί μαγνήτη για εξτρεμιστές και ο μόνος τρόπος τερματισμού του πολέμου είναι η επίτευξη μιας πολιτικής λύσης που θα οδηγήσει στο σχηματισμό μιας νόμιμης κυβέρνησης ευρείας αντιπροσώπευσης.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εξέφρασε παράλληλα την εκτίμηση ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις πως η Βόρεια Κορέα οραματίζεται ένα μέλλον χωρίς πυρηνικά όπλα και ότι ο μόνος τομέας συνεννόησης μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας αναφορικά με τη Συρία, είναι η αποτροπή τυχαίων συγκρούσεων μεταξύ των αεροσκαφών των δύο Πολεμικών Αεροποριών που πραγματοποιούν επιθέσεις στην περιοχή.
Όπως εξήγησε, υπάρχουν διαφορές μεταξύ των δύο δυνάμεων σε ζητήματα επί της αρχής και στρατηγικών που θα οδηγήσουν στην επίτευξη ειρήνης.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης