Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αύξηση των επιτοκίων της Bank of England στις αρχές του 2017 αναμένει η Goldman Sachs

Αύξηση των επιτοκίων της Bank of England στις αρχές του 2017 αναμένει η Goldman Sachs
Η ισχυρή στερλίνα ασκεί καθοδικές πιέσεις στον πληθωρισμό, σημειώνει η αμερικανική τράπεζα 
Την εκτίμηση ότι η Τράπεζα της Αγγλίας (Bank of England – BoE) θα προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων της στις αρχές του 2017 διατυπώνει η Goldman Sachs.
Ειδικότερα, σημειώνει πως το πρόσφατο selloff στη στερλίνα, αλλά και το ράλι στις τιμές των βρετανικών ομολόγων, τους τελευταίους δύο μήνες, έχουν μεταθέσει την αναμενόμενη αύξηση των βρετανικών επιτοκίων στις αρχές του 2017.
«Οι τιμές στη Βρετανία έχουν εν πολλοίς ακολουθήσει την πορεία των αμερικανικών τιμών, ως απόρροια της ήπιας στάσης που τηρεί η Fed, αλλά και των αδύναμων στοιχείων των ΗΠΑ», εκτιμά η Goldman Sachs.
Παράλληλα, επισημαίνει πως η BoE έχει υπογραμμίσει τις αποπληθωριστικές πιέσεις που ασκεί η ισχυρή στερλίνα, ενώ η ισοτιμία της στερλίνας είναι το κανάλι μέσω του οποίου τα εξωτερικά πλήγματα – ιδιαιτέρως τα δεδομένα των ΗΠΑ και των πολιτικών εξελίξεων- μεταδίδονται στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Υπό τον φόβο της δημιουργίας «φούσκας» δύσκολα η Bank of England θα κινηθεί πριν την Fed σε αύξηση των επιτοκίων της, καθώς αυτό θα ερχόταν σε αντίθεση με το «πρόσταγμα» των αγορών, τονίζουν οι αναλυτές της αμερικανικής τράπεζας.
Τέλος, διατυπώνουν την εκτίμηση ότι η πολιτική ποσοτικής χαλάρωσης, που εφαρμόζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, θα ασκήσει καθοδικές πιέσεις στην ισοτιμία του ευρώ έναντι της στερλίνας, παρότι την ίδια ώρα η ισοτιμία της στερλίνας έναντι του δολαρίου δέχεται πιέσεις τόσο από την BoE, όσο και από τη Fed, παραμένοντας εντός ορισμένων τιμών.
«Αν τα μακροοικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ κινηθούν όπως εμείς και η Fed αναμένουμε, τότε η Fed θα κινηθεί σε αύξηση των επιτοκίων τον Δεκέμβριο, ενώ το πιθανότερο είναι η εν λόγω απόφαση να οδηγήσει σε ανατίμηση της στερλίνας, οδηγώντας σε πτώση την ισοτιμία ευρώ – στερλίνας», προσθέτουν οι αναλυτές της Goldman Sachs.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης