Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Να εντάξει τα δημοτικά ομόλογα πόλεων και περιφερειών στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης εξετάζει η ΕΚΤ

tags :
Reuters: Να εντάξει τα δημοτικά ομόλογα πόλεων και περιφερειών στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης εξετάζει η ΕΚΤ
Πιθανόν από τον Μάρτιο του 2016 θα ξεκινήσει η αγορά δημοτικών ομολόγων απο την ΕΚΤ, εφόσον αποφασιστεί 
Τα δημοτικά ομόλογα πόλεων και περιφερειών εξετάζει να συμπεριλάβει στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του πρακτορείου Reuters.
Ειδικότερα, οι πηγές ανέφεραν ότι το Δ.Σ. της ΕΚΤ εξετάζει το αν θα επεκτείνει το QE ώστε να εντάξει σε αυτό και τα δημοτικά ομολόγα.
Οι πηγές, υπό το καθεστώς της ανωνυμίας, ανέφεραν στο Reuters, πως το εν λόγω μέτρο είναι ανάμεσα σε αυτά που εξετάζει η ΕΚΤ και αναμένεται να λάβει εντός των επόμενων μηνών, ωστόσο δεν υπήρξε επιβεβαίωση της είδησης από επίσημα χείλη.
Το μέτρο, εφόσον αποφασιστεί, θα ξεκινήσει το πιθανότερο τον Μάρτιο του 2016, καθώς δεν υπάρχει αρκετός χρόνος για να εφαρμοστεί τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με μία εκ των πηγών του Reuters.
Αξίζει να αναφερθεί πως το μέτρο αυτό θα μπορούσε να «απαντήσει» και σε όσους κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, ότι «σε λίγο η ΕΚΤ δεν θα έχει άλλα ομόλογα για να αγοράσει».
Σύμφωνα με μία από τις πηγές, «υπάρχουν μεγάλες αγορές δημοτικών ομολόγων, όπως η Ισπανία και η Ιταλία, ενώ και η Γαλλία έχει μια καλά ανεπτυγμένη αγορά».
Το πρακτορείο υπολογίζει στο δημοσίευμά του πως δημοτικά ομόλογα ευρωπαϊκών πόλεων και περιφερειών αξίας περίπου 500 δισ. ευρώ κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στις αγορές.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης