Τελευταία Νέα
Διεθνή

Moody's: Αναθεώρησε σε «θετικό» από «σταθερό» το outlook του ιρλανδικού τραπεζικού συστήματος

Moody's: Αναθεώρησε σε «θετικό» από «σταθερό» το outlook του ιρλανδικού τραπεζικού συστήματος
Ο οίκος αναμένει συνέχιση της βελτίωσης των πιστωτικών θεμελιωδών τους επόμενους 12-18 μήνες
Σε «θετικό» από «σταθερό» αναθεώρησε το outlook του ιρλανδικού τραπεζικού συστήματος ο οίκος αξιολόγησης Moody's, κάτι που όπως σημειώνει αντικατοπτρίζει τις προσδοκίες του ότι τα πιστωτικά θεμελιώδη των ιρλανδικών τραπεζών θα συνεχίσουν να βελτιώνονται τους επόμενους 12-18 μήνες, υποβοηθούμενα από το ευνοϊκό λειτουργικό περιβάλλον και την επιτυχή εκτέλεση των σχεδίων αναδιάρθρωσης των τραπεζών.
Η Moody's εκτιμά ότι το ιρλανδικό ΑΕΠ θα αναπτυχθεί κατά 6,2% το 2015 και 4% το 2016 και επισημαίνει ότι αναμένει τα προ προβλέψεων επίπεδα κερδοφορίας να βελτιωθούν, εξαιτίας του χαμηλού χρηματοδοτικού κόστους, του ευνοϊκού ανταγωνιστικού περιβάλλοντος και της αυξημένης ζήτησης για δάνεια.
Αν και όπως επισημαίνει το κόστος κινδύνου θα αυξηθεί σταδιακά, θα παραμείνει σε πολύ χαμηλά επίπεδα, υποστηρίζοντας την κάτω γραμμή κερδοφορίας και ενισχύοντας τα κεφαλαιακά επίπεδα του συστήματος.
Σημειώνει ακόμη ότι η ποιότητα των assets ακόμη αποτελεί αξιοσημείωτη πρόκληση για τις τράπεζες της χώρας, που θα εξακολουθήσουν να εμποδίζουν την επιστροφή στην πλήρη εξομάλυνση του τραπεζικού τομέα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης