Τελευταία Νέα
Διεθνή

Wells Fargo: Προβλήματα ρευστότητας για επιχειρήσεις του ενεργειακού κλάδου φέρνει η βουτιά του πετρελαίου

Wells Fargo: Προβλήματα ρευστότητας για επιχειρήσεις του ενεργειακού κλάδου φέρνει η βουτιά του πετρελαίου
Η τράπεζα συζητά με πελάτες της που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ενέργειας για το πώς θα διατηρηθεί η ρευστότητα και αν θα επιβληθούν αυστηρότερα όρια δανεισμού
«Κάποιες επιχειρήσεις έχουν επαρκή ρευστότητα για να επιζήσουν αυτής της κρίσης, αλλά κάποιες άλλες θα βρεθούν κάτω από μεγάλη πίεση και θα αναγκαστούν είτε να πουλήσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία είτε να προχωρήσουν σε ανακεφαλαιοποίηση».
Αυτό ανέφερε ο Kyle Hranicky, επικεφαλής της αμερικανικής τράπεζας Wells Fargo, υπογραμμίζοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις του ενεργειακού κλάδου που συνεργάζονται με την τράπεζα.
Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου, οι διαχειριστές κεφαλαίων έχουν επηρεαστεί δραματικά από την πτώση της τιμής του πετρελαίου που πλήττει παράλληλα ομόλογα και μετοχές.
Ωστόσο, οι συνέπειες μόλις τώρα έχουν αρχίσει να γίνονται αισθητές από τις τράπεζες και τις εταιρείες που έχουν άμεση επιχειρηματική σχέση με το πετρέλαιο.
Όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν οι Financial Times, οι τραπεζίτες ισχυρίζονται ότι μειώνουν τα όρια δανεισμού σε εταιρείες παραγωγής αργού, κατά μέσον όρο από 10% έως και 20%, καθώς η αξία των αποθεματικών τους έχει μειωθεί σημαντικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης