Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κινεζική Ακαδημία Κοινωνικών Επιστημών: Πιθανή επιβράδυνση της ανάπτυξης στην Κίνα στο 6,6% το 2016

Κινεζική Ακαδημία Κοινωνικών Επιστημών: Πιθανή επιβράδυνση της ανάπτυξης στην Κίνα στο 6,6% το 2016
Η κεντρική τράπεζα της χώρας θα πρέπει να διατηρήσει «δομικά χαλαρή» τη νομισματική της πολιτική, επισημαίνεται
Η οικονομική ανάπτυξη στην Κίνα θα επιβραδυνθεί το 2016 μεταξύ 6,6% και 6,8% και η κεντρική τράπεζα της χώρας θα πρέπει να συνεχίσει να εφαρμόζει μια «δομικά χαλαρή» νομισματική πολιτική, σύμφωνα με την Κινεζική Ακαδημία Κοινωνικών Επιστημών.
Παράλληλα, προβλέπει ότι ο πληθωρισμός θα επιταχυνθεί στο 2,1% το επόμενο έτος, ένα επίπεδο που είχε να ειδωθεί από τα μέσα του 2014.
Σημειώνεται ότι πέρυσι η κινεζική αυτή δεξαμενή σκέψης είχε προβλέψει ότι η ανάπτυξη το 2015 θα διαμορφωνόταν στο 7%, ενώ στα μέσα του έτους αναθεώρησε πτωτικά τις εκτιμήσεις του στο 6,9%.
Οι προκλήσεις για την κινεζική κυβέρνηση συσσωρεύονται, καθώς οδεύει σε μια οικονομία βασισμένη περισσότερο στις υπηρεσίες και λιγότερο στις επενδύσεις σε δομές και τις εξαγωγές.
Ο κινέζος πρόεδρος, Xi Jinping, ανέφερε ότι τα κέρδη για το κινεζικό ΑΕΠ τα επόμενα πέντε χρόνια θα πρέπει να είναι κατά μέσο όρο τουλάχιστον 6,5% ανά έτος.
Οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του Bloomberg εκτιμούν ότι η κινεζική οικονομία θα επιβραδύνει στο 6,5% το 2016 και προβλέπουν ότι η επιβράδυνση θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι το 2018.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης