Τελευταία Νέα
Διεθνή

Weber (ΕΛΚ): Θέλουμε να βοηθήσουμε τον D. Cameron, αλλά δεν επιθυμούμε μια βρετανική Ευρώπη

tags :
Weber (ΕΛΚ): Θέλουμε να βοηθήσουμε τον D. Cameron, αλλά δεν επιθυμούμε μια βρετανική Ευρώπη
«Αν καταλήξουμε με μια πιο αδύναμη Ευρώπη μετά τις μεταρρυθμίσεις που τώρα συζητιούνται, θα είναι δύσκολο να βρεθεί ένας κοινός δρόμος με το Λονδίνο», σημείωσε
«Θέλουμε να βοηθήσουμε τον David Cameron, αλλά δεν επιθυμούμε μια βρετανική Ευρώπη, θέλουμε μια καλύτερη Ευρώπη», τόνισε ο Manfred Weber, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.
Όπως τόνισε ο Weber, η Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CSU) θα υποστηρίξει τον Cameron αν επιθυμεί να προβεί σε μεταρρυθμίσεις για να αντιμετωπιστούν τα αδύναμα σημεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η γραφειοκρατία και η έλλειψη ανταγωνιστικότητας.
Παράλληλα τόνισε πως ο βρετανός πρωθυπουργός αρχικά θεωρούσε την ΕΕ ως μια κοινή αγορά, ενώ το CSU την θεωρούσε ως μια πολιτική κοινότητα και «ένα ασφαλιστήριο ζωής σε μια εποχή παγκοσμιοποίησης».
Όπως επισήμανε αν η Βρετανία πετύχει μια τέτοια συμφωνία «δεν θα πρέπει να της επιτραπεί να συνεχίζει να βάζει φρένο αν άλλες χώρες επιθυμούν να συνεργάζονται πιο στενά», όπως για παράδειγμα σε στρατιωτικό επίπεδο.
«Αν καταλήξουμε με μια πιο αδύναμη Ευρώπη μετά τις μεταρρυθμίσεις που τώρα συζητιούνται (μεταξύ ΕΕ και Βρετανίας), θα είναι δύσκολο να βρεθεί ένας κοινός δρόμος με το Λονδίνο», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με την εφημερίδα ο Βρετανός πρωθυπουργός θα παρευρεθεί σε συνέδριο της CSU στις αρχές του Γενάρη.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης