Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Οι πυρηνικές δοκιμές της Βόρειας Κορέας δεν τρομάζουν τις αγορές

Bloomberg: Οι πυρηνικές δοκιμές της Βόρειας Κορέας δεν τρομάζουν τις αγορές
Από την προιστορία των πυρηνικών δοκιμών από τη Βόρεια Κορέα το 2006, το 2009 και το 2019, προκύπτει ότι οι απώλειες για τις αγορές της Κορέας αλλά και διεθνώς, ήταν είτε βραχυπρόθεσμες είτε ανύπαρκτες
Οι πυρηνικές δοκιμές της Β. Κορέας δεν τρομάζουν τις αγορές, σχολιάζει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, στον απόηχο της ανακοίνωσης για την πρώτη δοκιμή βόμβας υδρογόνου από την Πιόνγιανγκ.
Από την προιστορία των πυρηνικών δοκιμών από τη Βόρεια Κορέα το 2006, το 2009 και το 2019, προκύπτει ότι οι απώλειες για τις αγορές της Κορέας αλλά και διεθνώς, ήταν είτε βραχυπρόθεσμες είτε ανύπαρκτες.

Embedded image permalink

Ακόμη και οι απώλειες που σημειώθηκαν σήμερα στις αγορές της Ασίας και στο κορεατικό γουόν, προηγήθηκαν της ανακοίνωσης, όπως σημειώνει το Bloomberg.
Άλλωστε οι επενδυτές είχαν ήδη πολλούς λόγους να ανησυχούν, όπως η επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας που οδήγησε σε sell off τις αγορές τη Δευτέρα και η κλιμάκωση της έντασης ανάμεσα σε Σαουδική Αραβία και Ιράν, που έχει οδηγήσει στα ύψη το γεωπολιτικό ρίσκο.
Όπως σχολιάζει ο Hyun Choi , επικεφαλής μετοχών στην Baring Asset Management Korea στη Σεούλ, η πυρηνική δοκιμή από τη Β. Κορέα δεν θα επηρεάσει μακροπρόθεσμα τις αγορές.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης