Τελευταία Νέα
Διεθνή

ING: Προειδοποιεί για πιθανή αποχώρησή της από το Λονδίνο σε περίπτωση Brexit

ING: Προειδοποιεί για πιθανή αποχώρησή της από το Λονδίνο σε περίπτωση Brexit
«Αν ορισμένες από τις μεγάλες τράπεζες αποχωρήσουν από το Λονδίνο, θα ακολουθήσουμε το ρεύμα», σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος της μεγαλύτερης ολλανδικής τράπεζας
Προειδοποιήσεις ότι πιθανόν θα ακολουθήσει άλλες μεγάλες τράπεζες, μειώνοντας τις θέσεις εργασίας στο Λονδίνο, απηύθυνε η μεγαλύτερη τράπεζα της Ολλανδίας, ING.
Όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της ING Groep, Ralph Hamers, «αν ορισμένες από τις μεγάλες τράπεζες αποχωρήσουν από το Λονδίνο, θα ακολουθήσουμε το ρεύμα» και πρόσθεσε ότι «είτε το επίκεντρο των χρηματοπιστωτικών αγορών είναι στο Λονδίνο είτε πρόκειται να είναι κάπου αλλού».
Οι δηλώσεις του Hamers έρχονται μία ημέρα μετά αυτές του διευθύνοντα συμβούλου της HSBC Holdings, Stuart Gulliver, o οποίος ανέφερε τη Δευτέρα ότι είναι πιθανόν να μετεγκατασταθούν περίπου 1.000 επενδυτικοί τραπεζίτες στο Παρίσι αν μετά το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου το αποτέλεσμα είναι αποχώρηση της Βρετανίας από την Ε.Ε.
Σημειώνεται ότι η ING απασχολεί στη βρετανική πρωτεύουσα περί τους 650 υπαλλήλους.
Μια αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε. θα είναι «άσχημα νέα για την Ε.Ε. και άσχημα νέα για τις επιχειρήσεις», σημείωσε ο Hamers, προσθέτοντας ότι η βρετανική πρωτεύουσα προσελκύει πολλά ταλέντα, όχι μόνο αγγλικό ταλέντο αλλά και διεθνές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης