Τελευταία Νέα
Διεθνή

Guardian: Γαλλικές ειδικές δυνάμεις διεξάγουν επιχειρήσεις στο έδαφος της Λιβύης καταπολεμώντας την ISIS

Guardian: Γαλλικές ειδικές δυνάμεις διεξάγουν επιχειρήσεις στο έδαφος της Λιβύης καταπολεμώντας την ISIS
Ένα μικρό γαλλικό απόσπασμα διεξάγει επιχειρήσεις από το αεροδρόμιο Benina της Βεγγάζης από τον Νοέμβριο 2015
Γαλλικές ειδικές δυνάμεις επιχειρούν στο έδαφος της Λιβύης στο πλαίσιο καταπολέμησης των κλάδων του τρομοκρατικού χαλιφάτου ISIS που αναφύονται και ενισχύονται στη βορειο-αφρικανική χώρα.
Αυτό αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Guardian, σύμφωνα με την οποία η γαλλική κυβέρνηση διέταξε τη διεξαγωγή διοικητικής εξέτασης για τη διαρροή της συγκεκριμένης πληροφορίας, σύμφωνα με την οποία το κλιμάκιο των γαλλικών ειδικών δυνάμεων επιχειρεί με έδρα το αεροδρόμιο της Βεγγάζης.
Ο Guardian επικαλείται πηγές στη Λιβύη, σύμφωνα με τις οποίες ένα μικρό γαλλικό απόσπασμα διεξάγει επιχειρήσεις από το αεροδρόμιο Benina της Βεγγάζης, υποστηρίζοντας τις στρατιωτικές δυνάμεις της διεθνώς αναγνωρισμένης λιβυκής κυβέρνησης του Τομπρούκ.
Η βρετανική εφημερίδα κάνει αναφορά και σε άρθρο της Le Monde, σύμφωνα με το οποίο οι γαλλικές ειδικές δυνάμεις βρίσκονται αρκετούς μήνες στη Λιβύη, υποστηριζόμενες από τη γαλλική διοίκηση Εξωτερικής Ασφάλειας DGSE.
Μάλιστα, ήταν οι δυνάμεις αυτές που συντόνισαν τις αεροπορικές επιθέσεις του Νοεμβρίου 2015 από τις ΗΠΑ στη λιβυκή πόλη Derna, κατά τη διάρκεια των οποίων σκοτώθηκε ο ανώτατος αξιωματούχος που διέθετε η ISIS στη Λιβύη, Iraqi Abu Nabil al-Anbari.
Το αμερικανικό Πεντάγωνο έχει επιβεβαιώσει ότι έχει τοποθετήσει δυνάμεις του στρατού των ΗΠΑ στη Λιβύη από τον Ιανουάριο 2016.
Η βρετανική αεροπορία RAF ήδη διεξάγει αναγνωριστικές πτήσεις πάνω από τη Λιβύη στο πλαίσιο ενδεχόμενων επικείμενων επιθέσεων κατά της ISIS στη χώρα, ενώ η Ιταλία επέτρεψε σε οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) των ΗΠΑ να χρησιμοποιούν το έδαφός της στη Σικελία για αμερικανικές στρατιωτικές πτήσεις στη Λιβύη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης