Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο: Απώλειες στη συνεδρίαση και κέρδη 3% στην εβδομάδα

Πετρέλαιο: Απώλειες στη συνεδρίαση και κέρδη 3% στην εβδομάδα
Αρνητικά στον «μαύρο χρυσό» συμβάλλει το ισχυρό δολάριο
Σχετικά Άρθρα
Πτωτικά έκλεισαν την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας οι τιμές πετρελαίου, καθώς δέχθηκαν πλήγμα από την περαιτέρω άνοδο στο αμερικανικό δολάριο.
Συγκεκριμένα, μετά τα αισιόδοξα στοιχεία για την οικονομική δραστηριότητα στις ΗΠΑ -με βάση τον σύνθετο δείκτη PMI της S&P- ο ICE US Dollar Index (ενιαία τιμή έναντι των επικρατέστερων ανταγωνιστικών νομισμάτων) ενισχύθηκε περαιτέρω και έφθασε στις 105,8 μονάδες.
Βέβαια, για το σύνολο της εβδομάδας ο «μαύρος χρυσός» κατέγραψε κέρδη, με στήριξη από τα στοιχεία της αμερικανικής Υπηρεσίας Ενέργειας (ΕΙΑ) που έδειξαν πτώση στα αποθέματα αργού κατά 5,9 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 15 Ιουνίου -στις ΗΠΑ.
Σημειώνεται πως, σύμφωνα με έκθεση της UBS, «με την παράταση των εθελοντικών περικοπών του ΟΠΕΚ+, ο ΙΕΑ και η ΕΙΑ βλέπουν τη στενότητα της αγοράς να παραμένει για το υπόλοιπο του έτους, υποθέτοντας ότι η παραγωγή του ΟΠΕΚ+ θα αυξηθεί μόνο οριακά», ανέφεραν οι αναλυτές της UBS, σε σημείωμα της 18ης Ιουνίου.
Σε αυτό το πλαίσιο, το Brent παραδόσεως Αυγούστου υποχώρησε 0,55% και έκλεισε στα 85,24 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το αργό τύπου West Texas Intermediate (WTI) παραδόσεως Ιουλίου σημείωσε πτώση 0,69% και έκλεισε στα 80,73 δολάρια το βαρέλι.
Για το σύνολο της εβδομάδας, οι τιμές Brent και WTI πέτυχαν κέρδη περίπου 3% -ανοδικά για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης