Τελευταία Νέα
Διεθνή

Spiegel: Ανακτά τη χαμένη δημοτικότητά της η καγκελάριος Merkel στη Γερμανία

tags :
Spiegel: Ανακτά τη χαμένη δημοτικότητά της η καγκελάριος Merkel στη Γερμανία
Η πλειονότητα των Γερμανών δηλώνουν ευχαριστημένοι από το έργο της καγκελαρίου, αναφέρει το γερμανικό περιοδικό
Να ανακτά τη χαμένη δημοτικότητά της εμφανίζεται η γερμανίδα καγκελάριος, Angela Merkel, σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Spiegel.
Ειδικότερα, το περιοδικό επικαλείται δημοσκόπηση, με βάση την οποία η δημοφιλία της Merkel σκαρφάλωσε κατά 8 μονάδες, στο 54%, σε σύγκριση με προηγουμένη δημοσκόπηση.
Επιπλέον, ο επικεφαλής του CSU, Horst Seehofer, ο οποίος ασκεί δριμεία κριτική για την στάση της καγκελαρίου στο προσφυγικό, είδε τα ποσοστά του να υποχωρούν κατά 7%, με τη στήριξη των πολιτών στο πρόσωπό του να διαμορφώνεται στο 38%.
Πάντως, κορυφαίοι πολιτικοί στο εγχώριο σκηνικό αναδεικνύονται ο υπουργός Εξωτερικών, Frank-Walter Steinmeier (70%) και ο υπουργός Οικονομικών, Wolfgang Schaeuble (66%).
Ενισχυμένη είναι και η στήριξη στον κυβερνητικό συνασπισμό, στο 41%.
Παρά πάντως την ενίσχυση των ποσοστών της Angela Merkel, υπάρχει ένα ακανθώδες ζήτημα για την καγκελάριο: το προσφυγικό.
Το 59% επεσήμανε πως είναι λίγο ή καθόλου ευχαριστημένοι, ενώ μ όλις το 32% πιστεύει ότι θα επιτευχθεί κοινή, ευρωπαϊκή λύση για την προσφυγική κρίση, στο άμεσο μέλλον.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης