Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συμφωνία ΗΠΑ-Ρωσίας για επιθέσεις μόνο σε ISIS και Al Nusra στη Συρία

tags :
Συμφωνία ΗΠΑ-Ρωσίας για επιθέσεις μόνο σε ISIS και Al Nusra στη Συρία
Χαμηλοί τόνοι και από τις δύο πλευρές για καταγγελίες περί παραβιάσεων της εκεχειρίας
Σε συμφωνία για τη σύσταση ενός μηχανισμού, ο οποίος θα εγγυάται ότι οι όποιες αεροπορικές επιδρομές γίνονται στη Συρία θα στοχοθετούν αποκλειστικά την ISIS ή το μέτωπο Αν Νόσρα κατέληξαν ΗΠΑ και Ρωσία.
Επιπλέον, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να «μην διευθετηθούν δημόσια» οι αναφορές για παραβιάσεις από τις δύο εμπόλεμες πλευρές.
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, J. Kerry τόνισε πως συζήτησε με το Ρώσο ομόλογο του να μην «αντιπαρατίθενται (...) δημόσια» για τις καταγγελίες περί παραβιάσεων της εκεχειρίας από τη μια ή την άλλη πλευρά.
«Οι ομάδες στη Γενεύη και στο Αμάν θα εξετάζουν τις αναφορές για τις παραβιάσεις.
Θα καταγράφουμε κάθε καταγγελία παραβίασης και θα εργαστούμε ακόμη περισσότερο τώρα για να δημιουργηθεί μια δομή που θα μας βοηθήσει να εγγυηθούμε πως οι αποστολές θα είναι πράγματι αποστολές εναντίον του Μετώπου Υποστήριξης ή αποστολές εναντίον του Ντάες», είπε ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, χρησιμοποιώντας ένα αραβικό ακρώνυμο του Ισλαμικού Κράτους.
Σημειώνεται πως οι δύο αυτές οργανώσεις έχουν εξαιρεθεί από τη συμφωνία για τη διακοπή των εχθροπραξιών στην οποία είχαν καταλήξει οι ΗΠΑ και η Ρωσία και αποδέχθηκαν οι εμπόλεμοι στη Συρία.
Ο Kerry αναφέρθηκε στην κρίση των προσφύγων με την οποία είναι αντιμέτωπη η Ευρωπαϊκή Ένωση, χαρακτηρίζοντάς τη ζήτημα «παγκόσμιας» τάξεως, όχι απλώς ένα πρόβλημα που αφορά την «περιοχή», τις χώρες της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής.
«Οι ΗΠΑ θεωρούν ότι η κρίση των προσφύγων είναι παγκόσμια (...).
Δεν πρόκειται για μια πρόκληση για την περιοχή (...).
Είναι μια δοκιμασία για όλους μας», επισήμανε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος υποστήριξε πως «η Ιορδανία, ο Λίβανος και η Τουρκία ήταν προφανώς οι πρώτες (χώρες) που βίωσαν τις συνέπειες» της μαζικής ροής των Σύρων προσφύγων, καθώς φιλοξενούν τα τελευταία τέσσερα χρόνια εκατομμύρια ανθρώπους που εγκατέλειψαν την πατρίδα τους για να σωθούν από τη σύρραξη».
«Πρόκειται για μια παγκόσμια πρόκληση, δεν είναι απλά το πρόβλημα κάποιου άλλου», τόνισε ο Kerry.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης