Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zeman (Τσεχία): Οι Ελληνες μπορούν να αποπληρώσουν το χρέος τους φτιάχνοντας κέντρα κράτησης προσφύγων

Zeman (Τσεχία): Οι Ελληνες μπορούν να αποπληρώσουν το χρέος τους φτιάχνοντας κέντρα κράτησης προσφύγων
Η Ελλάδα θα μπορούσε μέσω των κέντρων αυτών, ν' αποπληρώσει, το υπό άλλες συνθήκες δυσβάσταχτο εξωτερικό της χρέος
Μια «πρωτότυπη» ιδέα είχε ο Τσέχος πρόεδρος Milos Zaman για να μειώσει η Ελλάδα το εξωτερικό της χρέος.
«Θα μπορεί να οργανώσει κέντρα απέλασης μεταναστών προσφέροντας στην Ευρώπη μία άλλη επιλογή αντιμετώπισης της μεταναστευτικής κρίσης».
Ο Τσέχος πρόεδρος, γνωστός για τα ανθελληνικά του αισθήματα, αποκάλυψε μάλιστα σε τηλεοπτική του συνέντευξη, στην τσεχική τηλεόραση, ότι η ιδέα ανήκει σε έναν από τους συμβούλους του ενώ ο ίδιος την χαρακτήρισε ως λύση στη λογική «ένας σμπάρος δυο τρυγόνια.»
«Κέντρα κράτησης μπορούν να οργανωθούν στα ελληνικά νησιά όπου θα φιλοξενούνται μετανάστες που έχουν απελαθεί από την Ευρώπη, ενώ η Ελλάδα θα μπορούσε μέσω των κέντρων αυτών, ν' αποπληρώσει, το υπό άλλες συνθήκες δυσβάσταχτο εξωτερικό της χρέος,» είπε ο Zaman.
Η χειρισμός της μεταναστευτικής κρίσης, θα βρεθεί στο επίκεντρο της διάσκεψης μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τουρκίας, με τη Γερμανία να δηλώνει ότι η εξεύρεση τρόπων που θα μπορούσαν να βοηθήσουν την Ελλάδα, τη χώρα των βασικών σημείων εισόδου των μεταναστών στην Ευρώπη, θα είναι προτεραιότητα.
Ο Zeman διαθέτει περιορισμένη επιρροή στη διαμόρφωση της ευρωπαϊκής πολιτικής για το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα, ενώ τον τελευταίο καιρό εκφράζει όλο και πιο συχνά τις απόψεις του, για το θέμα. Υποστήριξε ότι η ενσωμάτωση των μουσουλμανικών κοινοτήτων είναι «πρακτικά αδύνατη,» ενώ χαρακτήρισε τις εισροές των προσφύγων ως μια «οργανωμένη εισβολή.»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης