Τελευταία Νέα
Διεθνή

MarketWatch: Εξασθένηση του δολαρίου έναντι των κυρίων ξένων νομισμάτων λόγω χαμηλού δομικού πληθωρισμού

MarketWatch: Εξασθένηση του δολαρίου έναντι των κυρίων ξένων νομισμάτων λόγω χαμηλού δομικού πληθωρισμού
Νωρίτερα στην ημέρα, το αμερικανικό νόμισμα είχε ενισχυθεί μέχρι τα 1,1153 δολάρια ανά ευρώ
Στο επίπεδο των 1,121 δολαρίων ΗΠΑ ανά ευρώ εξασθένησε το αμερικανικό έναντι του ευρωπαϊκού νομίσματος τη Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016, μετά την ανακοίνωση δομικού πληθωρισμού για τις ΗΠΑ που ήταν μικρότερος του αναμενόμενου.
Όταν σε μία οικονομία ο χαμηλός δομικός πληθωρισμός της αποδεικνύεται ασθενής, μειώνεται η πιθανότητα αύξησης των παρεμβατικών της επιτοκίων, τα οποία γενικώς θεωρείται ότι επιβραδύνουν κατά τι, την ανάπτυξη, άρα και τον πληθωρισμό.
Συγκεκριμένα, ο δομικός πληθωρισμός - όπως αυτός υπολογίζεται από το δείκτη δαπανών προσωπικής κατανάλωσης (PCE index) - για τον Φεβρουάριο 2016 διαμορφώθηκε σε μόλις 0,1%, έναντι εκτιμήσεων για 0,2% σε σχετική έρευνα που είχε διεξάγει μεταξύ οικονομολόγων ο ενημερωτικός ιστότοπος MarketWatch.
Τα νέα στοιχεία δεν φαίνεται να συμφωνούν με τις μέχρι σήμερα ανακοινώσεις περί πληθωρισμού στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο 2016, σύμφωνα με τις οποίες ο ετήσιος δομικός πληθωρισμός αυξήθηκε κοντά στο επίπεδο του 2%, μετά από χρόνια στασιμότητά του.
Νωρίτερα στην ημέρα, το αμερικανικό νόμισμα είχε ωφεληθεί (μέχρι τα 1,1153 δολάρια ανά ευρώ) από δηλώσεις του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τραπέζης του St Louis, James Bullard, ότι οι επόμενες δύο συνεδριάσεις της Federal Reserve για τη νομισματική πολιτική του δολαρίου ΗΠΑ συνεχίζουν να προσφέρονται για αυξήσεις επιτοκίων.
Κατά τη διάρκεια της ημέρας, το αμερικανικό νόμισμα έχει εξασθενήσει μέχρι τα 113,69 γιέν και τις 1,42843 στερλίνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης