Διεθνή

Αμετάβλητα στο 0,5% άφησε τα παρεμβατικά επιτόκια της στερλίνας η BoE λόγω βρετανικού δημοψηφίσματος

Αμετάβλητα στο 0,5% άφησε τα παρεμβατικά επιτόκια της στερλίνας η BoE λόγω βρετανικού δημοψηφίσματος
Το σοκ που θα μπορούσε να προκαλέσει στη Βρετανία ένα ενδεχόμενο Brexit, ίσως να ωθούσε την BoE να μειώσει - αντί να αυξήσει - τα παρεμβατικά της επιτόκια
Αμετάβλητα άφησε, όπως αναμενόταν, τα παρεμβατικά επιτόκια της στερλίνας η κεντρική Τράπεζα της Αγγλίας (BoE).
Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε σήμερα Πέμπτη 14 Απριλίου 2016, στη χθεσινή προγραμματισμένη συνεδρίαση της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής (MPC) της BoE τα εννέα μέλη της αποφάσισαν ομοφώνως τα παρεμβατικά επιτόκια να παραμείνουν εκ νέου στο επίπεδο του 0,5%, που αποτελεί χαμηλό ρεκόρ επταετίας για την κεντρική τράπεζα της βρετανικής στερλίνας.
Με δεδομένο, ότι η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου αναπτύσσεται εφέτος βραδύτερα απ' ότι προβλεπόταν στο τέλος του 2015 - μεταξύ άλλων λόγω της επιβράδυνσης της παγκόσμιας ανάπτυξης - αλλά κυρίως λόγω του επικείμενου δημοψηφίσματος για την παραμονή ή όχι της χώρας στην Ε.Ε. σε περίπου δύο μήνες, η BoE δεν δείχνει να βιάζεται να αυξήσει τα επιτόκιά της, καθώς οι συνθήκες δημιουργούν αβεβαιότητα για τις προοπτικές ανάπτυξης της βρετανικής οικονομίας.
Δεν είναι λίγοι οι αναλυτές που εκτιμούν, ότι το μεγάλο οικονομικό σοκ που θα μπορούσε να προκαλέσει στη Βρετανία ένα ενδεχόμενο Brexit, ίσως να ωθούσε την BoE να μειώσει - αντί να αυξήσει - τα παρεμβατικά της επιτόκια.
Σε έρευνα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters μεταξύ οικονομολόγων, τα επιτόκια της BoE προβλέπεται ότι θα παραμείνουν αμετάβλητα τουλάχιστον μέχρι το 2017, λόγω παγκόσμιας οικονομικής επιβράδυνσης και χαμηλού βρετανικού πληθωρισμού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης