Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Ο κίνδυνος Brexit ωθεί πολλούς Βρετανούς να κάνουν αίτηση για γαλλικό διαβατήριο

tags :
Bloomberg: Ο κίνδυνος Brexit ωθεί πολλούς Βρετανούς να κάνουν αίτηση για γαλλικό διαβατήριο
Πολλοί σπεύδουν να πάρουν και δεύτερη υπηκοότητα, προκειμένου να μην χάσουν την ιδιότητα του πολίτη της Ε.Ε.
Η Louise Garavaglia, η οποία έχει ζήσει στη Γαλλία για περισσότερα από δύο δεκαετίες, σπεύδει να κάνει αίτηση για γαλλικό διαβατήριο πριν από το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου στης Βρετανία για την παραμονή ή μη της χώρας στην Ε.Ε., και όπως επισημαίνει η ίδια, δεν έχει χρόνο «να περιμένει και να δει».
Από τη μεριά του, ο οικονομικός σύμβουλος Paul Johnson-Ferguson, που έχει έδρα του το Παρίσι, τρέχει να μεταφράσει τα πιστοποιητικά γέννησης εγκαίρως, προκειμένου να κάνει και αυτός αίτηση για τη γαλλική υπηκοότητα.
Με μόλις δύο και κάτι μήνες να απομένουν μέχρι το δημοψήφισμα που θα καθορίσει εάν η Βρετανία θα παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ορισμένοι από το 1,2 εκατ. Βρετανούς, όπως η Garavaglia και ο Johnson-Ferguson, που ζουν και εργάζονται στις 27 χώρες-μέλη της Ε.Ε., ανησυχούν σχετικά με το τι θα σημάνει για τους ίδιους και για το καθεστώς παραμονής τους στη χώρα που διαμένουν μία πιθανή έξοδος της χώρας τους από την Ε.Ε.
Ορισμένοι εξ αυτών τρέχουν να κάνουν ότι μπορούν, ώστε να μην αναγκαστούν να προχωρήσουν σε μεγάλες αλλαγές στη ζωή τους.
«Υπάρχουν ρίσκα που δεν μπορείς να τα πάρεις όταν η οικογένειά σου και ο τρόπος ζωής σου βρίσκονται σε κίνδυνο», σημειώνει η Garavaglia, 47 ετών.
Παντρεμένη με Γάλλο, έχει δύο παιδιά με τη Γαλλο-Βρετανική υπηκοότητα και είναι ιδιοκτήτρια μίας σχολής ξένων γλωσσών στο Παρίσι.
«Εάν η Βρετανία βγει από την Ε.Ε., μπορεί να βρεθώ να με μεταχειρίζονται όπως οποιονδήποτε άλλο ξένο εδώ, δεν μπορεί να ξέρει κανείς», λέει ο Johnson-Ferguson, ο οποίος μένει στη Maisons-Laffitte, στα Δυτικά προάστια του Παρισιού, από το 1998.
«Δεν θέλω ιδιαίτερα να γίνω Γάλλος, αλλά προτιμώ να αποφεύγω τον κίνδυνο, οπότε αντισταθμίζω τα στοιχήματά μου».



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης