Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Στο 11% διατήρησε τα επιτόκια η κεντρική τράπεζα - «Βλέπει» την αρχή της ανάκαμψης

Ρωσία: Στο 11% διατήρησε τα επιτόκια η κεντρική τράπεζα - «Βλέπει» την αρχή της ανάκαμψης
Αμετάβλητα στο 11% διατήρησε τα επιτόκια η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας σήμερα, Παρασκευή, 29 Απριλίου 2016, σύμφωνα και με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, αν και σημείωσε ότι αν ο πληθωρισμός συνεχίσει να υποχωρεί, θα προχωρήσει σύντομα σε μείωσή τους.
Σε ανακοίνωσή της η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας επισημαίνει ότι ενώ «βλέπει τη θετική διαδικασία της επιβράδυνσης του πληθωρισμού και της πτώσης των προσδοκιών για τον πληθωρισμό, όπως και την αλλαγή στην οικονομία που υποδηλώνει την αρχή της ανάκαμψης της ανάπτυξης, την ίδια ώρα, οι κίνδυνοι για τον πληθωρισμό παραμένουν αυξημένοι».
Προσθέτει δε, ότι αν οι κίνδυνοι για τον πληθωρισμό υποχωρήσουν τόσο ώστε να διασφαλιστεί με μεγαλύτερη βεβαιότητα ότι η Τράπεζα της Ρωσίας επιτυγχάνει τον στόχο της για τον πληθωρισμό, η τράπεζα θα προχωρήσει εκ νέου σε μείωση του βασικού της επιτοκίου σε μια από τις επόμενες συνεδριάσεις της».
Η Τράπεζα της Ρωσίας προβλέπει ότι ο ετήσιος πληθωρισμός θα διαμορφωθεί περίπου στο 5% τον Απρίλιο του 2017, για να φθάσει στον στόχο του 4% αργότερα μέσα στο ίδιο έτος.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης